Prijem za Milana Bulaju, člana juniorske džudo reprezentacije Srbije i zrenjaninskog „Proletera“, osvajača zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u džudou za juniore u Talinu

Gradonačelnik Simo Salapura organizovao je danas za Milana Bulaju, člana juniorske džudo reprezentacije Srbije i zrenjaninskog „Proletera“, osvajača zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u džudou za juniore u Talinu (Estonija).
Prijemu su prisustvovali i predsednik džudo kluba „Proleter“ Milan Krstin, trener Nikola Savatović i Vukica Đapić Atanacković sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina.

 

 

Gradonačelnik je rekao da je svaka medalja, posebno ako dolazi sa evropskih ili svetskih prvenstava,  a budući da je ovo i olimpijska godina i da smo imali i u džudou naše predstavnike.
- Sada dolazi zlatna medalja, nešto što dugo godina nije bilo viđeno u zrenjaninskom džudou, naravno, zahvaljujući reorganizaciji kluba od pre nešto više od godinu dana i stručnom radu i vođenju imamo zlatnu medalju našeg Bulaje. Dečko je trenutno drugi na svetskoj rang – listi,  u poslednjih dvadeset pet mečeva koje je odigrao, nije imao ni jedan izgubljen meč. Mislim da je zaista reč o  talentu koji zaslužuje najmanje da bude ispoštovan od strane gradskih čelnika i da se ukaže da imamo ozbiljan  talenat i dobar klub koji radi u našem gradu, a kako sam čuo već za tri nedelje očekuje ga svetsko prvenstvo i verujemo da će i tamo dobro odbraniti boje svoje države pre svega, a zatim i svog grada – rekao je gradonačelnik.

 

 

Milan Bulaja rekao je novinarima da se posle osvajanja te medalje oseća isto kao i pre jer, kako je naveo, nije od onih koji se uzdiže posle takvih rezultata.
- Želja mi je samo da nastavim dalje da radim. Možda najteža borba jeste bila u finalu, postojao je neki pritisak, pošto je protivnik bio je Estonac i znao sam da će sudija biti na njegovoj strani i znao sam da moram da ga „bacim“. Ono što ću svakako kao lepo pamtiti jeste da smo sve ekipno radili i što smo uzeli medalju, mislim da nikad u istoriji nismo uzeli medalju na juniorskom miks timu, timski duh je bio dobar, energija takođe. U planu mi je svetsko takmičenje i tu planiram da uzmem medalju, isto prvo mesto, a kasnije ćemo videti, možda i olimpijske igre u Los Anđelesu – rekao je Milan Bulaja.

 

 

Njegov trener Nikola Savatović kazao da je osvajanje zlatne medalje za džudo klub „Proleter“ istorijski uspeh.
- Prvi put u istoriji kluba osvojili smo zlatnu medalju na prvenstvu Evrope, Milan Bulaja je to uspeo prethodnog vikenda na Evropskom prvenstvu u džudou za juniore u Talinu. U prvom kolu bio je slobodan, a  posle toga imao je četiri efektne pobede, sve protivnike je pobedio i dominantno došao do titule prvaka. Znali smo da je on jedan od favorita, bio četvrti nosilac pre početka prvenstva. Očekivali smo da može da osvoji medalju i da je u samom vrhu, ali na ovako dominantan način se nismo nadali. Sve nas je obradovao i učinio ponosnim, zaista smo pod utiscima svi, ovo je fantastičan rezultat i fantastičan uspeh za džudo klub „Proleter“ i za Milana Bulaju, ali i za Srbiju i za naš grad Zrenjanin – zaključio je Savatović.

 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7606/PRIJEM_BULAJA_00.jpg