Пријем за Милана Булају, члана јуниорске џудо репрезентације Србије и зрењанинског „Пролетера“, освајача златне медаље на Европском првенству у џудоу за јуниоре у Талину

Градоначелник Симо Салапура организовао је данас за Милана Булају, члана јуниорске џудо репрезентације Србије и зрењанинског „Пролетера“, освајача златне медаље на Европском првенству у џудоу за јуниоре у Талину (Естонија).
Пријему су присуствовали и председник џудо клуба „Пролетер“ Милан Крстин, тренер Никола Саватовић и Вукица Ђапић Атанацковић секретарка Спортског савеза града Зрењанина.

 

 

Градоначелник је рекао да је свака медаља, посебно ако долази са европских или светских првенстава,  а будући да је ово и олимпијска година и да смо имали и у џудоу наше представнике.
- Сада долази златна медаља, нешто што дуго година није било виђено у зрењанинском џудоу, наравно, захваљујући реорганизацији клуба од пре нешто више од годину дана и стручном раду и вођењу имамо златну медаљу нашег Булаје. Дечко је тренутно други на светској ранг – листи,  у последњих двадесет пет мечева које је одиграо, није имао ни један изгубљен меч. Мислим да је заиста реч о  таленту који заслужује најмање да буде испоштован од стране градских челника и да се укаже да имамо озбиљан  таленат и добар клуб који ради у нашем граду, а како сам чуо већ за три недеље очекује га светско првенство и верујемо да ће и тамо добро одбранити боје своје државе пре свега, а затим и свог града – рекао је градоначелник.

 

 

Милан Булаја рекао је новинарима да се после освајања те медаље осећа исто као и пре јер, како је навео, није од оних који се уздиже после таквих резултата.
- Жеља ми је само да наставим даље да радим. Можда најтежа борба јесте била у финалу, постојао је неки притисак, пошто је противник био је Естонац и знао сам да ће судија бити на његовој страни и знао сам да морам да га „бацим“. Оно што ћу свакако као лепо памтити јесте да смо све екипно радили и што смо узели медаљу, мислим да никад у историји нисмо узели медаљу на јуниорском микс тиму, тимски дух је био добар, енергија такође. У плану ми је светско такмичење и ту планирам да узмем медаљу, исто прво место, а касније ћемо видети, можда и олимпијске игре у Лос Анђелесу – рекао је Милан Булаја.

 

 

Његов тренер Никола Саватовић казао да је освајање златне медаље за џудо клуб „Пролетер“ историјски успех.
- Први пут у историји клуба освојили смо златну медаљу на првенству Европе, Милан Булаја је то успео претходног викенда на Европском првенству у џудоу за јуниоре у Талину. У првом колу био је слободан, а  после тога имао је четири ефектне победе, све противнике је победио и доминантно дошао до титуле првака. Знали смо да је он један од фаворита, био четврти носилац пре почетка првенства. Очекивали смо да може да освоји медаљу и да је у самом врху, али на овако доминантан начин се нисмо надали. Све нас је обрадовао и учинио поносним, заиста смо под утисцима сви, ово је фантастичан резултат и фантастичан успех за џудо клуб „Пролетер“ и за Милана Булају, али и за Србију и за наш град Зрењанин – закључио је Саватовић.

 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7606/PRIJEM_BULAJA_00.jpg