Potpisan Ugovor za izradu Strategije razvoja kulture grada Zrenjanina 2025-2029. – u titularnoj godini i nova strategija

Gradonačelnik Simo Salapura i direktor Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka Vladan Cerović potpisali su danas u Gradskoj kući Ugovor za izradu Strategije razvoja kulture grada Zrenjanina 2025-2029.

Potpisivanju su prisustvovali i pomoćnica gradonačelnika Snežana Vučurević, rukovodilac projekta „Zrenjanin prestonica kulture Srbije 2025.“ Darko Polić i savetnik za promotivne aktivnosti na tom projektu Milica Beljanski.

 


 
Direktor Cerović je kazao da se ugovor tiče izrade strategije za narednih pet godina, te da Zavod posle Čačka i Užica radi strategiju i za Zrenjanin.
Naveo je da će taj dokument, kako je i predviđeno, biti urađen do kraja aprila sledeće godine i da će to biti strategija kojom će biti obuhvaćene sve institucije kulture, a na opšte zadovoljstvo svih građana.

 

 

U ime Grada Zrenjanina, ustanova kulture i tima koji je radio na pisanju projekta "Zrenjanin prestonica kulture 2025."  Vladimir Đurić izrazio je zadovoljstvo što se današnjim potpisivanjem ugovora između Grada i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka krenulo u izradu nove strategije.

 


- Naša strategija koju smo prethodno imali već je istekla i ukazala se veoma dobra prilika da u godini kada ćemo biti Prestonica kulture, Zrenjanin dobije i novu strategiju koja će poslužiti kao osnov za izradu akcionog plana koji će se već sledeće godine sprovoditi. Takođe, biće osnov i za pisanje strategija i strateških planova svih ustanova kulture -   rekao je Đurić i još jednom ukazao da će u godini kada će Zrenjanin biti centar kulturnog života Srbije dobiti dokument koji će omogućiti i ukazati put kojim će se razvijati kultura u našem gradu.

 


Ocenio je da će Strategija razvoja kulture grada Zrenjanina 2025-2029. unaprediti kulturu u našem gradu na zadovoljstvo svih koji rade u kulturi, kao i Zrenjaninaca.

 

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka osnovan je 1967. godine a od 2013. godine stekao je status ustanove kulture od nacionalnog značaja.
Ustanova se bavi naučnim, razvojnim i primenjenim istraživanjima, izradom studija i analiza u oblasti sociologije kulture i kulturne politike, prikupljajući informacije i dokumentaciju o kulturi, umetnosti i medijima u zemlji i inostranstvu. Zavod ima pravo da svoje programe valorizuje i verifikuje na domaćem i stranom tržištu.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7624/POTPIS_SPORAZUM_O_SARADNJI_000.jpg