Потписан Уговор за израду Стратегије развоја културе града Зрењанина 2025-2029. – у титуларној години и нова стратегија

Градоначелник Симо Салапура и директор Завода за проучавање културног развитка Владан Церовић потписали су данас у Градској кући Уговор за израду Стратегије развоја културе града Зрењанина 2025-2029.

Потписивању су присуствовали и помоћница градоначелника Снежана Вучуревић, руководилац пројекта „Зрењанин престоница културе Србије 2025.“ Дарко Полић и саветник за промотивне активности на том пројекту Милица Бељански.

 


 
Директор Церовић је казао да се уговор тиче израде стратегије за наредних пет година, те да Завод после Чачка и Ужица ради стратегију и за Зрењанин.
Навео је да ће тај документ, како је и предвиђено, бити урађен до краја априла следеће године и да ће то бити стратегија којом ће бити обухваћене све институције културе, а на опште задовољство свих грађана.

 

 

У име Града Зрењанина, установа културе и тима који је радио на писању пројекта "Зрењанин престоница културе 2025."  Владимир Ђурић изразио је задовољство што се данашњим потписивањем уговора између Града и Завода за проучавање културног развитка кренуло у израду нове стратегије.

 


- Наша стратегија коју смо претходно имали већ је истекла и указала се веома добра прилика да у години када ћемо бити Престоница културе, Зрењанин добије и нову стратегију која ће послужити као основ за израду акционог плана који ће се већ следеће године спроводити. Такође, биће основ и за писање стратегија и стратешких планова свих установа културе -   рекао је Ђурић и још једном указао да ће у години када ће Зрењанин бити центар културног живота Србије добити документ који ће омогућити и указати пут којим ће се развијати култура у нашем граду.

 


Оценио је да ће Стратегија развоја културе града Зрењанина 2025-2029. унапредити културу у нашем граду на задовољство свих који раде у култури, као и Зрењанинаца.

 

Завод за проучавање културног развитка основан је 1967. годинe a od 2013. године стекао је статус установе културе од националног значаја.
Установа се бави научним, развојним и примењеним истраживањима, израдом студија и анализа у области социологије културе и културне политике, прикупљајући информације и документацију о култури, уметности и медијима у земљи и иностранству. Завод има право да своје програме валоризује и верификује на домаћем и страном тржишту.

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7624/POTPIS_SPORAZUM_O_SARADNJI_000.jpg