Praznik biciklizma i sporta u Zrenjaninu: stigao karavan 63. Trke kroz Srbiju, pobednik etape naš reprezentativac Mihajlo Stolić

Praznik biciklizma i sporta juče i danas u Zrenjaninu, domaćinu 63. Trke kroz Srbiju - cilj druge etape i start treće, na Trgu slobode, privukao je pažnju naših sugrađana, a u karavanu koji je stigao juče u popodnevnim časovima bilo je skoro 200 učesnika, od kojih 96 takmičara. Velik uspeh zabeležio je reprezentativac Srbije Mihajlo Stolić, koji je prvi prošao kroz cilj, nakon 176 kilometara duge druge etape od Novog Sada do Zrenjanina i u vremenu 3 sata 48 minuta i 12 sekundi. Njemu je zlatnu medalju uručio zamenik gradonačelnika Saša Santovac. Drugoplasirani na cilju u Zrenjaninu bio je takmičar iz Nemačke Leo Buvije, dok je treće mesto zauzeo Slovak Adam Gros.       
 
 
 
 
Santovac je na ceremoniji uručio i žutu majicu, pobedničke boje u biciklističkom sportu, sa grbom grada Zrenjanina, koju je poneo vodeći u generalnom plasmanu Kventin Veling, član selekcije Holandije.
 
Santovac je rekao da je Zrenjanin još jednom prepoznat kao grad sporta i ukazano mu je poverenje da bude jedan od gradova domaćina ovogodišnje Trke kroz Srbiju.
- Srećni smo zbog toga, što smo dobili priliku da ugostimo  bicikliste, ne samo iz Srbije, već i brojnih zemalja koje su uzele učešće u ovoj trci. Prepoznati smo od strane Biciklističkog saveza Srbije, ali i od Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Ministarstva za sport i to pokazuje da Zrenjanin jeste taj grad sporta o kom stalno pričamo. Danas možemo posebno da budemo zadovoljni, jer je pobednik etape naš reprezentativac, član tima Srbije. Nadam se da će grad Zrenjanin i u narednom periodu dobiti mogućnost da bude deo ovakvih trka. Pokazali smo se kao dobri organizatori i u proteklom vremenskom periodu i sigurno će tako biti i ubuduće - istakao je zamenik gradonačelnika Zrenjanina.
 
 
 
 
 
 
Pobednik etape Mihajlo Stolić izrazio je veliko zadovoljstvo zbog pobede na najdužoj etapi trke.  
- Odradili smo danas odličan timski posao, koji se na kraju završio pobedom. Želja mi je bila da vozim najprestižniju domaću trku, prvi put učestvujem, tek sam ušao u seniorski biciklizam i današnja pobeda je sigurno velik uspeh za mene - istakao je na cilju u Zrenjaninu Stolić.
 
U ceremoniji proglašenja pobednika učestvovali su i  predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić i predsednica Biciklističkog saveza grada Beograda Jelena Lončarević.  Oni su dodelili pehar pobedniku etape i pobedničke majice - plavu, zelenu i belu - namenjene vodećem vozaču na prolaznim ciljevima, najboljem takmičaru po bodovima, kao i najboljem mladom vozaču do 23 godine.
 
 
 
 
 
Na 63. međunarodnoj Trci kroz Srbiju učestvuje 96 biciklista iz 12 zemalja i 16 ekipa - Nemačke, Holandije, Velike Britanije, Austrije, Slovačke, Rumunije, Mađarske, Grčke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Kineskog Tajpeha i Srbije, koju predstavljaju dve selekcije sa ukupno 10 takmičara.
 
Karavan 63. Trke kroz Srbiju danas je iz Zrenjanina krenuo na treću etapu i poslednju etapu od 145 kilometara, sve do Požarevca, gde se ovogodišnja trka i završava, proglašenjem najuspešnijih takmičara i ukupnih pobednika. Start biciklista označen je ispred Gradske kuće, a na čelu karavana našli su se nosioci pobedničkih majica.
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7643/BICIKLISTICKA_TRKA_2024_0.jpg