Празник бициклизма и спорта у Зрењанину: стигао караван 63. Трке кроз Србију, победник етапе наш репрезентативац Михајло Столић

Празник бициклизма и спорта јуче и данас у Зрењанину, домаћину 63. Трке кроз Србију - циљ друге етапе и старт треће, на Тргу слободе, привукао је пажњу наших суграђана, а у каравану који је стигао јуче у поподневним часовима било је скоро 200 учесника, од којих 96 такмичара. Велик успех забележио је репрезентативац Србије Михајло Столић, који је први прошао кроз циљ, након 176 километара дуге друге етапе од Новог Сада до Зрењанина и у времену 3 сата 48 минута и 12 секунди. Њему је златну медаљу уручио заменик градоначелника Саша Сантовац. Другопласирани на циљу у Зрењанину био је такмичар из Немачке Лео Бувије, док је треће место заузео Словак Адам Грос.       
 
 
 
 
Сантовац је на церемонији уручио и жуту мајицу, победничке боје у бициклистичком спорту, са грбом града Зрењанина, коју је понео водећи у генералном пласману Квентин Велинг, члан селекције Холандије.
 
Сантовац је рекао да је Зрењанин још једном препознат као град спорта и указано му је поверење да буде један од градова домаћина овогодишње Трке кроз Србију.
- Срећни смо због тога, што смо добили прилику да угостимо  бициклисте, не само из Србије, већ и бројних земаља које су узеле учешће у овој трци. Препознати смо од стране Бициклистичког савеза Србије, али и од Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Министарства за спорт и то показује да Зрењанин јесте тај град спорта о ком стално причамо. Данас можемо посебно да будемо задовољни, јер је победник етапе наш репрезентативац, члан тима Србије. Надам се да ће град Зрењанин и у наредном периоду добити могућност да буде део оваквих трка. Показали смо се као добри организатори и у протеклом временском периоду и сигурно ће тако бити и убудуће - истакао је заменик градоначелника Зрењанина.
 
 
 
 
 
 
Победник етапе Михајло Столић изразио је велико задовољство због победе на најдужој етапи трке.  
- Одрадили смо данас одличан тимски посао, који се на крају завршио победом. Жеља ми је била да возим најпрестижнију домаћу трку, први пут учествујем, тек сам ушао у сениорски бициклизам и данашња победа је сигурно велик успех за мене - истакао је на циљу у Зрењанину Столић.
 
У церемонији проглашења победника учествовали су и  председник Бициклистичког савеза Србије Душан Гојић и председница Бициклистичког савеза града Београда Јелена Лончаревић.  Они су доделили пехар победнику етапе и победничке мајице - плаву, зелену и белу - намењене водећем возачу на пролазним циљевима, најбољем такмичару по бодовима, као и најбољем младом возачу до 23 године.
 
 
 
 
 
На 63. међународној Трци кроз Србију учествује 96 бициклиста из 12 земаља и 16 екипа - Немачке, Холандије, Велике Британије, Аустрије, Словачке, Румуније, Мађарске, Грчке, Словеније, Босне и Херцеговине, Кинеског Тајпеха и Србије, коју представљају две селекције са укупно 10 такмичара.
 
Караван 63. Трке кроз Србију данас је из Зрењанина кренуо на трећу етапу и последњу етапу од 145 километара, све до Пожаревца, где се овогодишња трка и завршава, проглашењем најуспешнијих такмичара и укупних победника. Старт бициклиста означен је испред Градске куће, а на челу каравана нашли су се носиоци победничких мајица.
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7643/BICIKLISTICKA_TRKA_2024_0.jpg