Sajam zapošljavanja

Danas je u sportskoj dvorani Medison organizovan prvi sajam zapošljavanja u 2012. godini, a 29 poslodavaca nudi ukupno 214 slobodnih radnih mesta.

 

Sajam organizuju Nacionalna agencija za zapošljavanje i lokalna samouprava.

 

Niskokvalifikovani radnici najtraženiji, naročito od stranih kompanija - nemačkog „Draxlmeier“ (50) i francuskog „Mecaplast“ (20).

 

Takođe, postoji potražnja za automehaničarima, stolarima, građevinarima, mesarima, nastavnicima u vrtićima, administrativnim osobljem itd.

 

 

Sajam je otvorio zamenik gradonačelnika Zrenjanina Goran Kaurić i izjavio da je Zrenjanin jedan od gradova sa visokom stopom nezaposlenosti, ali da je lokalna uprava posvećena rešavanju problema.
- Uspeli smo da ponovo pokrenemo neke fabrike i obezbedimo neke poslove, takođe radimo na privlačenju direktnih stranih investicija, a posebno postoji problem zapošljavanja onih koji imaju 40 i više godina staža - rekao je Kaurić ističući dobru stvar da su prisutni mnogi zrenjaninski poslodavci koji nude posao.

 

 

Direktor zrenjaninskog odeljenja Nacionalne agencije za zapošljavanje Pero Knežević naglasio je da sajam nije akt predizbornih aktivnosti već redovni prolećni sajam zapošljavanja. Ovde su predstavljeni zahtevi za posao stvarni i sajam se uvek organizuje u ovo doba godine, od 2005. godine do danas je održano 13 sajmova na kojima je učestvovalo više od 290 poslodavaca i zaposleno više od 1.910 ljudi - rekao je Knežević