Сајам запошљавања

Данас је у спортској дворани Медисон организован први сајам запошљавања у 2012. години, а 29 послодаваца нуди укупно 214 слободних радних места.

 

Сајам организују Национална агенција за запошљавање и локална самоуправа.

 

Нискоквалификовани радници најтраженији, нарочито од страних компанија - немачког „Draxlmeier“ (50) и француског „Mecaplast“ (20).

 

Такође, постоји потражња за аутомеханичарима, столарима, грађевинарима, месарима, наставницима у вртићима, административним особљем итд.

 

 

Сајам је отворио заменик градоначелника Зрењанина Горан Каурић и изјавио да је Зрењанин један од градова са високом стопом незапослености, али да је локална управа посвећена решавању проблема.
- Успели смо да поново покренемо неке фабрике и обезбедимо неке послове, такође радимо на привлачењу директних страних инвестиција, а посебно постоји проблем запошљавања оних који имају 40 и више година стажа - рекао је Каурић истичући добру ствар да су присутни многи зрењанински послодавци који нуде посао.

 

 

Директор зрењанинског одељења Националне агенције за запошљавање Перо Кнежевић нагласио је да сајам није акт предизборних активности већ редовни пролећни сајам запошљавања. Овде су представљени захтеви за посао стварни и сајам се увек организује у ово доба године, од 2005. године до данас је одржано 13 сајмова на којима је учествовало више од 290 послодаваца и запослено више од 1.910 људи - рекао је Кнежевић