U znak sećanja na veterane koji su poginuli u ratnim sukobima 1991-1999

U prisustvu članova porodice i rodbine, predstavnika lokalne samouprave grada Zrenjanina, Udruženja boraca narooslobodilačkg rata i ratnih sukoba u bivšoj Jugoslaviji, ratnih vojnih invalida i sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, danas su na spomen obeležje položeni venci u spomen ubijenim u sukobima 1991. - 1999. sa teritorije grada Zrenjanina. Venac je u ime Grada Zrenjanina položio zamenik gradonačelnika Predrag Stankov i član Gradskog veća Vojislav Matić.

 

      

 

Polažući venac predsedavajući Udruženja ratnih vojnih invalida, Jovica Pilipović rekao je da je tradicionalna srpska slava / Vidovdan /, zbog njene istorijske simbolike, izabrana za datum sećanja na 50 naših sugrađana, vojnika, policajaca i dobrovoljaca ubijenih u ratnim sukobima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu.
 - Prošle godine grad je izdvojio sredstva za izgradnju ovog spomen obeležja i nadamo se da ćemo uspeti zadržati tradiciju. Udruženje sada broji 240 članova - rekao je Pilipović.

 

      

 

Prema rečima zamenika gradonačelnika Zrenjanina, Predraga Stankova, grad je učestvovao u izgradnji ovog spomen obeležja u čast ubijenim sugrađanima sa željom da se to više ne ponovi - rekao je Stankov.

 

Spomen obeležje je dizajnirala arhitektica Milica Kovač, a imena građana ubijenih u ratnim sukobima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i na Kosovu su uklesana na njemu. Izgradnju spomenika je finansijski podržao Grad Zrenjanin sa oko 1,3 miliona dinara.