У знак сећања на veterane који су погинули у ратним сукобима 1991-1999

У присуству чланова породице и родбине, представника локалне самоуправе града Зрењанина, Удружења бораца нароослободилачкг рата и ратних сукоба у бившој Југославији, ратних војних инвалида и свештенства Српске православне цркве, данас су на спомен обележје положени венци у спомен убијеним у сукобима 1991. - 1999. са територије града Зрењанина. Венац је у име Града Зрењанина положио заменик градоначелника Предраг Станков и члан Градског већа Војислав Матић.

 

      

 

Полажући венац председавајући Удружења ратних војних инвалида, Јовица Пилиповић рекао је да је традиционална српска слава / Видовдан /, због њене историјске симболике, изабрана за датум сећања на 50 наших суграђана, војника, полицајаца и добровољаца убијених у ратним сукобима у Хрватској, Босни и Херцеговини и Косову.
 - Прошле године град је издвојио средства за изградњу овог спомен обележја и надамо се да ћемо успети задржати традицију. Удружење сада броји 240 чланова - рекао је Пилиповић.

 

      

 

Према речима заменика градоначелника Зрењанина, Предрага Станкова, град је учествовао у изградњи овог спомен обележја у част убијеним суграђанима са жељом да се то више не понови - рекао је Станков.

 

Спомен обележје је дизајнирала архитектица Милица Ковач, а имена грађана убијених у ратним сукобима у Хрватској, Босни и Херцеговини и на Косову су уклесана на њему. Изградњу споменика је финансијски подржао Град Зрењанин са око 1,3 милиона динара.