Prezentacija grada Zrenjanina na najvećem evropskom sajmu investicija

Ove godine, po šesti put, Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) organizovala je predstavljanje srpskih kompanija na međunarodnom sajmu nekretnina „EKSPO REAL“, održanom u Minhenu od 8. do 10. oktobra. Nacionalni štand Srbije predstavio je mogućnosti ulaganja u gradove Zrenjanin, Subotica, Smederevo, Vranje i Novi Sad, kao i opštine Obrenovac i Pećinci, zatim VIP Novi Sad, kao i Delta Nekretnine i Javno preduzeće Stara planina.

 

Grad Zrenjanin su predstavljali zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić i pomoćnik gradonačelnika Ivan Dević.

 

 

Oboje su potvrdili da je sajam idealna prilika za prezentaciju projekata potencijalnim investitorima i učenje o najnovijim trendovima u industriji, jer sve vodeće svetske kompanije tradicionalno učestvuju na ovom sajmu, uključujući seminare, panel diskusije i konferencije.

 

Kako kažu, u Srbiji postoji veliko interesovanje i oni su razgovarali sa stranim partnerima, poput tajvanske kompanije, koju je uveo srpski konzulat u Nemačkoj i zainteresovao se za veliku zgradu distributivnog centra, posebno nakon što su bili obavešteni o besplatnim trgovinski sporazumi sa Rusijom i drugim zemljama.

Takođe su imali razgovore sa kompanijom iz Izraela, koja već posluje u Srbiji, kao i nekim nemačkim kompanijama zainteresovanim za energetiku.

 

Ove godine je bilo 1.700 izlagača iz 31 zemlje, agenata za promet nekretnina, privrednika, izumitelja i konsultanata, te predstavnika gradova i regiona.