Презентација града Зрењанина на највећем европском сајму инвестиција

Ове године, по шести пут, Агенција за страна улагања и промоцију извоза Републике Србије (СИЕПА) организовала је представљање српских компанија на међународном сајму некретнина „ЕКСПО РЕАЛ“, одржаном у Минхену од 8. до 10. октобра. Национални штанд Србије представио је могућности улагања у градове Зрењанин, Суботица, Смедерево, Врање и Нови Сад, као и општине Обреновац и Пећинци, затим ВИП Нови Сад, као и Делта Некретнине и Јавно предузеће Стара планина.

 

Град Зрењанин су представљали заменик градоначелника Чедомир Јањић и помоћник градоначелника Иван Девић.

 

 

Обоје су потврдили да је сајам идеална прилика за презентацију пројеката потенцијалним инвеститорима и учење о најновијим трендовима у индустрији, јер све водеће светске компаније традиционално учествују на овом сајму, укључујући семинаре, панел дискусије и конференције.

 

Како кажу, у Србији постоји велико интересовање и они су разговарали са страним партнерима, попут тајванске компаније, коју је увео српски конзулат у Немачкој и заинтересовао се за велику зграду дистрибутивног центра, посебно након што су били обавештени о бесплатним трговински споразуми са Русијом и другим земљама.

Такође су имали разговоре са компанијом из Израела, која већ послује у Србији, као и неким немачким компанијама заинтересованим за енергетику.

 

Ове године је било 1.700 излагача из 31 земље, агената за промет некретнина, привредника, изумитеља и консултаната, те представника градова и региона.