Rešavanje problema u seoskim mesnim zajednicama

Gradska administracija odlučila je da poseti seoske i gradske mesne zajednince da bi se informisali o najvećim problemima - rekao je zamenik gradonačelnika Čedomir Janjić, tokom posete mesnoj zajednici Perlez.
- Uglavnom je u svim selima najveći problem fekalna kanalizacija. Međutim, građani Perleza prepoznali su potrebu izgradnje fekalne kanalizacije i projekat je završen, tako da sada mogu konkurisati za finansiranje pokrajinskih i republičkih vlasti kako bismo zajednički mogli da obezbedimo sredstva za realizaciju ovog projekta - rekao je Janjić.

 

 

Šef gradskog odeljenja za mesne zajednice Dragan Ćapin posetio je takođe Perlez, a Miloš Minić, sekretar mesne zajednice Perlez, rekao je da je uvek imala dobru saradnju sa Gradskom upravom i da je sada još razvijenija.
- Od sela je zatraženo da pruže informacije o najvećim problemima kako bi se formirala baza podataka i pronašla rešenja. Kao i u životu, postoji mnogo problema. Nažalost, neke od njih ne mogu se rešiti tako brzo i lako, a jedan od njih je svakako fekalna kanalizacija. Sredstva pokrajine već smo dobili i projekat je osmišljen. Pripremaju se potrebni dokumenti i nadamo se da ćemo zajednički sa Gradskom upravom uspeti da je sprovedemo - objasnio je Minić.

 

Kako je dodao, prvo će se izvodljivost projekta dokazati istraživanjem. Postoji još deset projekata koji treba da se realizuju.