Решавање проблема у сеоским месним заједницама

Градска администрација одлучила је да посети сеоске и градске месне заједнинце да би се информисали о највећим проблемима - рекао је заменик градоначелника Чедомир Јањић, током посете месној заједници Перлез.
- Углавном је у свим селима највећи проблем фекална канализација. Међутим, грађани Перлеза препознали су потребу изградње фекалне канализације и пројекат је завршен, тако да сада могу конкурисати за финансирање покрајинских и републичких власти како бисмо заједнички могли да обезбедимо средства за реализацију овог пројекта - рекао је Јањић.

 

 

Шеф градског одељења за месне заједнице Драган Ћапин посетио је такође Перлез, а Милош Минић, секретар месне заједнице Перлез, рекао је да је увек имала добру сарадњу са Градском управом и да је сада још развијенија.
- Од села је затражено да пруже информације о највећим проблемима како би се формирала база података и пронашла решења. Као и у животу, постоји много проблема. Нажалост, неке од њих не могу се решити тако брзо и лако, а један од њих је свакако фекална канализација. Средства покрајине већ смо добили и пројекат је осмишљен. Припремају се потребни документи и надамо се да ћемо заједнички са Градском управом успети да је спроведемо - објаснио је Минић.

 

Како је додао, прво ће се изводљивост пројекта доказати истраживањем. Постоји још десет пројеката који треба да се реализују.