Dečiji orkestar iz ruskog Ivanova u Gradskoj kući

Juče je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić priredio prijem članovima i rukovodstvu Dečijeg orkestra „Radonjica“ iz grada Ivanovo u Ruskoj Federaciji. Dan pre nego što su imali koncert u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“, na čudesan način predstavili su program ruskih i srpskih narodnih pesama, kao i grčke i španske muzike. Na prijemu su bili prisutni i Ivan Dević i David Dimkić, kao i poslanik u Gradskoj skupštini Ljubomir Putić, koji je bio domaćin gostiju.

 

 

Dirigentica orkestra Olga Skrjabina zahvalila se gradonačelniku i gradu rekavši da im se Zrenjanin jako dopada, posebno stara arhitektura i ljubazni ljudi koji su  ostavili najbolje utiske. Takođe je predstavila članove Orkestra i dala osnovne informacije o njihovom gradu Ivanovu, koji se nalazi oko 250 km od Moskve / populacije oko 400 000 /.

 

 

U ime dece govorile su članice orkestra Marija Maša Kuzmina rekavši da orkestar mnogo znači deci, posebno putovanjima, i da je oduševljena lokalnom hranom.

 

              

 

Gradonačelnik je, pozdravljajući goste, istakao da je prijateljstvo ruskog i srpskog naroda tradicionalno i da mu je uvek zadovoljstvo da pozdravlja umetnike iz Rusije. On je podsetio da Zrenjanin ima gradove-pobjednike Uhtu i Noginsk, što ne znači da Grad ne može započeti takvu saradnju sa drugim gradovima.

 

 

Orkestar „Radonjica“ je u Srbiji po treći put, prva poseta je bila 2008., a 2011. godine. Posete se organizuju preko Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Vladimir Putin“ iz Šapca, a osim Zrenjanina, orkestar iz Ivanova će imati nastupe u Vrbasu, Šapcu i Loznici.