Дечији оркестар из руског Иванова у Градској кући

Јуче је градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић приредио пријем члановима и руководству Дечијег оркестра „Радоњица“ из града Иваново у Руској Федерацији. Дан пре него што су имали концерт у Народном позоришту „Тоша Јовановић“, на чудесан начин представили су програм руских и српских народних песама, као и грчке и шпанске музике. На пријему су били присутни и Иван Девић и Давид Димкић, као и посланик у Градској скупштини Љубомир Путић, који је био домаћин гостију.

 

 

Диригентица оркестра Олга Скрјабина захвалила се градоначелнику и граду рекавши да им се Зрењанин јако допада, посебно стара архитектура и љубазни људи који су  оставили најбоље утиске. Такође је представила чланове Оркестра и дала основне информације о њиховом граду Иванову, који се налази око 250 км од Москве / популације око 400 000 /.

 

 

У име деце говориле су чланице оркестра Марија Маша Кузмина рекавши да оркестар много значи деци, посебно путовањима, и да је одушевљена локалном храном.

 

              

 

Градоначелник је, поздрављајући госте, истакао да је пријатељство руског и српског народа традиционално и да му је увек задовољство да поздравља уметнике из Русије. Он је подсетио да Зрењанин има градове-побједнике Ухту и Ногинск, што не значи да Град не може започети такву сарадњу са другим градовима.

 

 

Оркестар „Радоњица“ је у Србији по трећи пут, прва посета је била 2008., а 2011. године. Посете се организују преко Друштва српско-руског пријатељства „Владимир Путин“ из Шапца, а осим Зрењанина, оркестар из Иванова ће имати наступе у Врбасу, Шапцу и Лозници.