Uspeh takmičara karate kluba ''Banat Aradac'' na poslednjim takmičenjima

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac primio je juče u svom kabinetu takmičare i rukovodstvo karate kluba "Banat Aradac", nakon uspešnih rezultata koje su postigli na poslednjim nastupima u šotokan karateu.
 
Marija Maljica i Nikola Marinković osvojili su prvo mesto na svetskom Kohai kupu u šotokan karateu, održanom od 9. do 11. oktobra ove godine u Subotici, dok je Milica Simić na istom takmičenju bila druga. Marija je ovim povodom već bila gost Gradske kuće, a čast je juče ukazana i Milanu i Milici. Prijemu su prisustvovali i Danko Đokić, trener i Igor Simić, sekretar kluba.  
 
 
U tom gradu, u organizaciji Shotokan karate do of United nations, Šotokan karate saveza Srbije i Grada Subotice, održano je 23. Svetsko prvenstvo za seniore i mlađe seniore, kao i 8. Kohai kup za mlađe uzraste. Na takmičenju je ucešće uzelo 36 zemalja sa 1850 takmičara. Nikola je bio u konkurenciji sa oko 40 takmičara, a Marija i Milica imali su protiv sebe po 30 konkurenata.
 
Grad Zrenjanin pomogao je organizaciju velikog turnira "Otvorenog prvenstva Vojvodine - Zrenjaninski pobednik", održanog u našem gradu 13. decembra ove godine. Karate klub "Banat Aradac" bio je glavni organizator tog takmičenja na kom je nastupalo oko 600 takmičara iz 46 klubova i 4 države - Rumunije, Mađarske, Republike Srpske i Srbije. I na tom takmičenju šotokan karatisti "Banat Aradca" ostvarili su zapažene rezultate osvojivši treće mesto u generalnom plasmanu, a 70 njihovih takmičara ukupno je osvojilo 50 odličja. 
 
 
Nikola Marinković učenik je drugog razreda OŠ "Sveti Sava" Stajićevo, šotokan karate trenira dve godine i preporučuje svojim drugarima da se oprobaju u njemu. Marija Maljica učenica je osmog razreda u istoj školi, dok je Milica Simić učenica četvrtog razreda OŠ "Bratstvo Aradac". 
 
Saša Santovac pozdravio je uspehe takmičara ovog kluba, čestitao im na njima i ponovio da će Grad Zrenjanin, kao što je podržao i ovaj turnir, doprinositi organizaciji i narednih sličnih takmičenja, jer je sport najbolji način za promociju grada i njegovih kapaciteta. 
 
 
Trener kluba Danko Đokić kaže da se treninzi održavaju u Aradcu, Stajićevu i Tarašu, od Nove godine će se održavati i u Ečki, kao i da u klubu ima oko 70 članova.
- Što se planova tiče, pripremamo se za učešće na Evropskom prvenstvu u Nirnbergu, u Nemačkoj, od 1. do 3. aprila naredne godine. Sada znamo da će na njemu učestvovati četiri naša člana – ovim osvajačima medalja  pridružiće se i Milan Marinković – najavljuje Đokić.
 
On je, ujedno, pozvao i svu zainteresovanu decu koja žele da se bave ovim sportom da se jave na telefone rukovodilaca kluba – 069-133-8474 i 065-441-9585