Održana 114. sednica Gradskog veća

Gradsko veće  je danas na 114. sednici održanoj u Gradskoj kući, razmatralo dve tačke dnevnog reda, te su usvojeni Predlog zaključka u vezi sa odobravanjem sredstava za obezbeđivanje besplatnog gradskog prevoza za 2016. godinu za određene kaategorije lica na teritoriji grada Zrenjanina i Predlog zaključka kojim se nalaže JKP "Gradska toplana" Zrenjanin da izvrši preraspodelu potraživanja za daljinsko grejanje građanima grada Zrenjanina.
 
 
Predsedavajući veća, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić nakon sednice je zaključio:
- Opredelili smo sredstva kao i prošle i pretprošle godine, jer hoćemo da našim najstarijim sugrađanima pre svega, a i onima koji imaju posebne potrebe izađemo u susret. Zajedno sa našim prevoznikom smo dogovorili da dobiju besplatne godišnje karte za prevoz u gradskom saobraćaju. Plaća se izrada same karte u iznosu od 1250 dinara, što je niže nego prošle godine, i mislim da je to pravi način da pomognemo tim kategorijama naših građana – objasnio je gradonačelnik Janjić. 
 
 
Govoreći o grejnoj sezoni, on je dodao da je očekivano da računi za grejanje za decembar, janur i februar budu najveći  jer je tada i najhladnije vreme:
- Odlučili smo da omogućimo našim sugarđanima, korisnicima daljinskog grejanja, da varijabilni deo računa plate u dve rate, znači pola računa sada, a pola u maju, odnosno junu i julu i to bez kamate. Danas je Gradsko veće donelo tu odluku, i naložićemo JKP "Gradska toplana" da tu odluku sprovede – istakao je gradonačelnik Čedomir Janjić nakon prvog zasedanja Gradskog veća u 2016. godini.