Nova proizvodna postrojenja italijanske kompanije '' Tehnostruture ''

Italijanska kompanija „Tehnostruture“ gradi proizvodni pogon u industrijskoj zoni „Ečka - jugoistok“ u našem gradu, a ovaj će objekat dati novi izgled ovoj poslovnoj zoni.

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić sa saradnicima danas se sastao sa predstavnicima kompanije i nakon razgovora u kancelariji gradonačelnika obišao gradilište.

 

 

Kako je rekao gradonačelnik, sastanak je bio prilika da se razgovara o daljim koracima i planovima investitora.
- Danas smo razgovarali o onome što kao lokalna samouprava možemo učiniti da podržimo investitora i vrlo brzo smo se dogovorili, kao i što smo se dogovorili prošlog proleća kada je ugovor o zemljištu potpisan. Dobra informacija je da se u Zrenjaninu grade nove fabrike koje će obezbediti više radnih mesta - rekao je gradonačelnik.

 

 

On je istakao da je „Tehnostruture“ treći italijanski investitor koji će poslovati u našoj industrijskoj zoni što je potvrda da je Zrenjanin dobro mesto za ulaganje.
- Drago mi je što čujem investitore kako kažu da imaju dobre uslove i saradnju sa lokalnom samoupravom. Trudimo se da udovoljimo njihovim potrebama, posebno u početnoj fazi. U ovom slučaju, kada se gradi proizvodna hala, drago mi je što čujem da su planovi za proširenje kapaciteta već napravljeni. - istakao je gradonačelnik.

 Đuzepe Verna, vlasnik i direktor „Tehnostruture“, potvrdio je da će u prvoj fazi biti uloženo 3,5 miliona evra, ali da je namera da se u narednom periodu uloži do šest miliona evra.

 

 

 

- Ovde će se proizvoditi isti proizvodni program, tako da to nije preseljenje naše proizvodnje iz Italije, već je produžetak, ovde se proizvode čelične konstrukcije, koje se koriste u izgradnji mostova, aerodroma, velikih tržnih centara itd. planirano pre svega na evropskom tržištu.
- Trenutno imamo saradnju sa velikim multinacionalnim kompanijama koje se razvijaju širom sveta. To su ozbiljne kompanije za koje se nadamo da ćemo sarađivati i iz Srbije - naveo je Verna.

 

 

Prema njegovim rečima, oni su Zrenjanin izabrali za ulaganje jer im se grad svidio, logistički je pokriven i zbog toga što su na lokalnom nivou našli bezuslovnu podršku koja im je bila veoma važna.
- U ovoj prvoj fazi ćemo obučiti 40 ljudi, od kojih će 25 biti angažovano u punom radnom vremenu, a drugi u drugoj fazi. Naravno, većinu proizvodnje obavljaju mašine koje se upravljaju preko softverskih programa, što znači da operateri moraju biti kvalifikovani za tu vrstu posla. Zapravo, najvažniji deo obuke biće u Italiji gde će ljudi imati priliku da steknu praktične veštine na istim mašinama koje će se ovde koristiti - objasnio je Đuzepe Verna.