Нова производна постројења италијанске компаније '' Tehnostruture ''

Италијанска компанија „Tehnostruture“ гради производни погон у индустријској зони „Ечка - југоисток“ у нашем граду, а овај ће објекат дати нови изглед овој пословној зони.

 

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић са сарадницима данас се састао са представницима компаније и након разговора у канцеларији градоначелника обишао градилиште.

 

 

Како је рекао градоначелник, састанак је био прилика да се разговара о даљим корацима и плановима инвеститора.
- Данас смо разговарали о ономе што као локална самоуправа можемо учинити да подржимо инвеститора и врло брзо смо се договорили, као и што смо се договорили прошлог пролећа када је уговор о земљишту потписан. Добра информација је да се у Зрењанину граде нове фабрике које ће обезбедити више радних места - рекао је градоначелник.

 

 

Он је истакао да је „Tehnostruture“ трећи италијански инвеститор који ће пословати у нашој индустријској зони што је потврда да је Зрењанин добро место за улагање.
- Драго ми је што чујем инвеститоре како кажу да имају добре услове и сарадњу са локалном самоуправом. Трудимо се да удовољимо њиховим потребама, посебно у почетној фази. У овом случају, када се гради производна хала, драго ми је што чујем да су планови за проширење капацитета већ направљени. - истакао је градоначелник.

 Ђузепе Верна, власник и директор „Tehnostruture“, потврдио је да ће у првој фази бити уложено 3,5 милиона евра, али да је намера да се у наредном периоду уложи до шест милиона евра.

 

 

 

- Овде ће се производити исти производни програм, тако да то није пресељење наше производње из Италије, већ је продужетак, овде се производе челичне конструкције, које се користе у изградњи мостова, аеродрома, великих тржних центара итд. планирано пре свега на европском тржишту.
- Тренутно имамо сарадњу са великим мултинационалним компанијама које се развијају широм света. То су озбиљне компаније за које се надамо да ћемо сарађивати и из Србије - навео је Верна.

 

 

Према његовим речима, они су Зрењанин изабрали за улагање јер им се град свидио, логистички је покривен и због тога што су на локалном нивоу нашли безусловну подршку која им је била веома важна.
- У овој првој фази ћемо обучити 40 људи, од којих ће 25 бити ангажовано у пуном радном времену, а други у другој фази. Наравно, већину производње обављају машине које се управљају преко софтверских програма, што значи да оператери морају бити квалификовани за ту врсту посла. Заправо, најважнији део обуке биће у Италији где ће људи имати прилику да стекну практичне вештине на истим машинама које ће се овде користити - објаснио је Ђузепе Верна.