Gradonačelnik obišao vakcinalni punkt u hali “Medison”: dobra organizacija celokupnog posla, nema gužvi niti zastoja

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura obišao je danas vakcinalni punkt Doma zdravlja u hali sportova “Medison”, gde se od 27. januara sprovodi masovna vakcinacija građana protiv koronavirusa. Gradonačelnik se, u razgovoru s pacijentima i zdravstvenim radnicima, uverio da je organizacija čitavog posla dobra, da sve teče u najboljem redu, da nema gužvi niti čekanja dužih od nekoliko minuta. Građani dolaze po pozivu, u zakazano vreme, prijavljuju se na ulazu u halu, odlaze na lekarski pregled u jednu od šest ordinacija, potpisuju saglasnost za vakcinaciju. Nakon aplikacije vakcine, pacijent ostaje u čekaonici još petnaestak minuta, zbog mogućih neželjenih efekata. 
 
 
 
Gradonačelnik se informisao i o dosadašnjim podacima o vakcinaciji koji se tiču grada Zrenjanina, a i sam je pre dve dana revakcinisan u ovom prostoru.
- Od kada smo krenuli s masovnom vakcinacijom građana, 11. januara, zaključno sa 17. februarom, u gradu Zrenjaninu utrošeno je ukupno 11.216 doza vakcina, od toga 7315 za prvu vakcinu i 3901 za revakcinaciju. I dalje se vakcinacija obavlja na dva punkta, hali “Medison” i objektu stare specijalističke poliklinike, i nema nikakvih problema što se tiče organizacije celog procesa - prokomentarisao je gradonačelnik proces vakcinacije koji se sprovodi u Zrenjaninu. 
 
 
 
Građani koji su se vakcinisali, kroz knjigu utisaka uputili su samo reči hvale lekarima, medicinskom osoblju i volonterima Crvenog krsta, na ljubaznosti, profesionalnosti i dobroj organizaciji.   
 
Građani su do sada imali mogućnost da prime neku od tri vrste vakcine, s obzirom da je cepivom proizvođača “Fajzer” vakcinisano 435, a revakcinisano 217 Zrenjaninaca, prvu dozu vakcine kineskog proizvođača “Sinofarm” primilo je 6.167 građana, drugu 3.684, dok je ruskom vakcinom “Sputnjik” vakcinisano 713 lica. 
 
 
 
Prema podacima Zavoda za javno zdravlje Zrenjanin, koji pokriva teritoriju Srednjobanatskog upravnog okruga, u prethodnoj nedelji registrovana su 132 novoobolela lica od Kovid-19. Broj aktivnih slučajeva u Zrenjaninu iznosi 333. Na teritoriji okruga ukupno je utrošeno 17.408 doza vakcina - 16.152 proizvođača “Sinofarm”, 883 “Fajzer” i 534 “Sputnjik”. 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5901/Vakcinacija_19022021_0.jpg