Градоначелник обишао вакцинални пункт у хали “Медисон”: добра организација целокупног посла, нема гужви нити застоја

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура обишао је данас вакцинални пункт Дома здравља у хали спортова “Медисон”, где се од 27. јануара спроводи масовна вакцинација грађана против коронавируса. Градоначелник се, у разговору с пацијентима и здравственим радницима, уверио да је организација читавог посла добра, да све тече у најбољем реду, да нема гужви нити чекања дужих од неколико минута. Грађани долазе по позиву, у заказано време, пријављују се на улазу у халу, одлазе на лекарски преглед у једну од шест ординација, потписују сагласност за вакцинацију. Након апликације вакцине, пацијент остаје у чекаоници још петнаестак минута, због могућих нежељених ефеката. 
 
 
 
Градоначелник се информисао и о досадашњим подацима о вакцинацији који се тичу града Зрењанина, а и сам је пре две дана ревакцинисан у овом простору.
- Од када смо кренули с масовном вакцинацијом грађана, 11. јануара, закључно са 17. фебруаром, у граду Зрењанину утрошено је укупно 11.216 доза вакцина, од тога 7315 за прву вакцину и 3901 за ревакцинацију. И даље се вакцинација обавља на два пункта, хали “Медисон” и објекту старе специјалистичке поликлинике, и нема никаквих проблема што се тиче организације целог процеса - прокоментарисао је градоначелник процес вакцинације који се спроводи у Зрењанину. 
 
 
 
Грађани који су се вакцинисали, кроз књигу утисака упутили су само речи хвале лекарима, медицинском особљу и волонтерима Црвеног крста, на љубазности, професионалности и доброј организацији.   
 
Грађани су до сада имали могућност да приме неку од три врсте вакцине, с обзиром да је цепивом произвођача “Фајзер” вакцинисано 435, а ревакцинисано 217 Зрењанинаца, прву дозу вакцине кинеског произвођача “Синофарм” примило је 6.167 грађана, другу 3.684, док је руском вакцином “Спутњик” вакцинисано 713 лица. 
 
 
 
Према подацима Завода за јавно здравље Зрењанин, који покрива територију Средњобанатског управног округа, у претходној недељи регистрована су 132 новооболела лица од Ковид-19. Број активних случајева у Зрењанину износи 333. На територији округа укупно је утрошено 17.408 доза вакцина - 16.152 произвођача “Синофарм”, 883 “Фајзер” и 534 “Спутњик”. 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5901/Vakcinacija_19022021_0.jpg