Osmomartovski dar mladim damama - grad Zrenjanin i Institut za ženski sport počinju s besplatnim treninzima za devojčice

Na osnovu protokola o saradnji između Grada Zrenjanina i Instituta za ženski sport iz Beograda, počinju besplatni treninzi fizičkog vežbanja, košarke i džudoa, za devojčice predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta.
 
Saradnja potpisnika protokola temelji se na zajedničkim aktivnostima, čiji je krajnji cilj omogućavanje besplatnog bavljenja sportom, a sve u vidu prevencije negativnih pojava u društvu. Grad Zrenjanin prvi je grad partner Instituta za ženski sport, osnivača Marine Maljković, selektorke ženske košarkaške reprezentacije Srbije.
 
 
 
Kako je tim povodom istakao gradonačelnik Simo Salapura, saradnja s Institutom za ženski sport deo je projekta “Evropski grad sporta 2021”, kojim se stvaraju dodatni uslovi za razvoj i afirmaciju ženskog sporta u Zrenjaninu. Podsetio je da je Zrenjanin na svim Olimpijskim igrama od 2000. godine imao sportistkinje, i da su dobro poznata imena naših sugrađanki koja treba da budu uzor i pozitivan primer svim devojčicama koje žele da se bave sportom. 
- Ne samo to, kada kažemo sport, ne mislimo samo na rezulat, već i na zdrave životne stilove, promociju svega što je bitno za razvoj devojčica, kojih je mnogo u našem gradu i koje imaju želju da se bave sportom - poručio je gradonačelnik Zrenjanina.
 
Devojčice nižeg osnovnoškolskog uzrasta mogu se prijaviti za treninge košarke, višeg osnovnoškolskog uzrasta za džudo treninge i predškolskog uzrasta za fizičko vežbanje u cilju svestranog razvoja. 
 
Treninzi se organizuju pod okriljem Sportskog saveza grada Zrenjanina, a raspored treninga i sportova po školama je sledeći:
 
OŠ “Žarko Zrenjanin”, KOŠARKA, za devojčice od 1 – 4 razreda, utorkom i četvrtkom u terminu 17.00 – 18.00 časova. Treninge će sprovoditi master prof. fizičkog vaspitanja i diplomirani trener košarke Danijela Jovanov. Prijave se vrše na mob: 060-607-07-85
 
 
OŠ “Petar Petrović Njegoš”, DŽUDO, za devojčice od 5 – 8 razreda, utorkom i četvrtkom u terminu 17.30 – 18.30 časova. Treninge će sprovoditi profesor fizičkog vaspitanja i diplomirani trener džudoa Tomislav Kohajm. Prijave se vrše na mob: 064- 1975-870
 
 
Srednja medicinska škola, FIZIČKO VEŽBANJE U CILJU SVESTRANOG RAZVOJA DECE PREDŠKOLSKOG UZRASTA, za devojčice predškolskog uzrasta, utorkom od 17.00 - 18.00 i subotom od 09.00 - 10.00 časova. Treninge će sprovoditi diplomirani profesor fizičkog vaspitanja Biljana Drinić. Prijave se vrše na mob: 060-584-13-21
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5911/Besplatan_sport_0.jpg