Осмомартовски дар младим дамама - град Зрењанин и Институт за женски спорт почињу с бесплатним тренинзима за девојчице

На основу протокола о сарадњи између Града Зрењанина и Института за женски спорт из Београда, почињу бесплатни тренинзи физичког вежбања, кошарке и џудоа, за девојчице предшколског и основношколског узраста.
 
Сарадња потписника протокола темељи се на заједничким активностима, чији је крајњи циљ омогућавање бесплатног бављења спортом, а све у виду превенције негативних појава у друштву. Град Зрењанин први је град партнер Института за женски спорт, оснивача Марине Маљковић, селекторке женске кошаркашке репрезентације Србије.
 
 
 
Како је тим поводом истакао градоначелник Симо Салапура, сарадња с Институтом за женски спорт део је пројекта “Европски град спорта 2021”, којим се стварају додатни услови за развој и афирмацију женског спорта у Зрењанину. Подсетио је да је Зрењанин на свим Олимпијским играма од 2000. године имао спортисткиње, и да су добро позната имена наших суграђанки која треба да буду узор и позитиван пример свим девојчицама које желе да се баве спортом. 
- Не само то, када кажемо спорт, не мислимо само на резулат, већ и на здраве животне стилове, промоцију свега што је битно за развој девојчица, којих је много у нашем граду и које имају жељу да се баве спортом - поручио је градоначелник Зрењанина.
 
Девојчице нижег основношколског узраста могу се пријавити за тренинге кошарке, вишег основношколског узраста за џудо тренинге и предшколског узраста за физичко вежбање у циљу свестраног развоја. 
 
Тренинзи се организују под окриљем Спортског савеза града Зрењанина, а распоред тренинга и спортова по школама је следећи:
 
ОШ “Жарко Зрењанин”, КОШАРКА, за девојчице од 1 – 4 разреда, уторком и четвртком у термину 17.00 – 18.00 часова. Тренинге ће спроводити мастер проф. физичког васпитања и дипломирани тренер кошарке Данијела Јованов. Пријаве се врше на моб: 060-607-07-85
 
 
ОШ “Петар Петровић Његош”, ЏУДО, за девојчице од 5 – 8 разреда, уторком и четвртком у термину 17.30 – 18.30 часова. Тренинге ће спроводити професор физичког васпитања и дипломирани тренер џудоа Томислав Кохајм. Пријаве се врше на моб: 064- 1975-870
 
 
Средња медицинска школа, ФИЗИЧКО ВЕЖБАЊЕ У ЦИЉУ СВЕСТРАНОГ РАЗВОЈА ДЕЦЕ ПРЕДШКОЛСКОГ УЗРАСТА, за девојчице предшколског узраста, уторком од 17.00 - 18.00 и суботом од 09.00 - 10.00 часова. Тренинге ће спроводити дипломирани професор физичког васпитања Биљана Дринић. Пријаве се врше на моб: 060-584-13-21
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/5911/Besplatan_sport_0.jpg