Čelnici Rukometnog saveza Srbije uručili donaciju RK “Proleter” i pozvali Zrenjanince da bodre naše reprezentativke u četvrtak

Čelnici Rukometnog saveza Srbije i Vojvodine posetili su danas Osnovnu školu “Žarko Zrenjanin” u Zrenjaninu i predstavnicima te škole i Rukometnog kluba “Proleter” uručili donaciju - nove rukometne golove i lopte. Poseta je organizovana povodom kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo između rukometašica Srbije i Švedske, koja se igra u “Kristalnoj dvorani” u Zrenjaninu u četvrtak, 3. marta, s početkom u 18 časova. 
 
U delegaciji Rukometnog saveza Srbije bili su predsednica Milena Delić i generalni sekretar Svetozar Stanković, dok su ispred Rukometnog saveza Vojvodine u Zrenjaninu danas boravili Rajko Prodanović, generalni sekretar i Tanja Medved, predsednica takmičarske komisije i direktorka lige mlađih kategorija Vojvodine. 
 
 
 
 
U ime domaćina, čelnike rukometnih saveza pozdravili su Vukosava Đapić Atanacković, generalna sekretarka Sportskog saveza grada Zrenjanina, Milan Milošević, predsednik Rukometnog kluba “Proleter”, trener seniorske ekipe Momir RnićMiroslav Brnjoš, direktor Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” i odbornik u Skupštini grada Zrenjanina i koordinator Radne grupe za pripremu predloga akata iz oblasti sporta i za praćenje sportskih aktivnosti na teritoriji grada Zrenjanina  Siniša Vukić. Prisustvovao je i generalni sekretar Saveza za školski sport Vojvodine, naš sugrađanin Jovan Lekić
 
Vukosava Đapić Atanacković poželela je gostima dobrodošlicu u ime Sportskog saveza grada i u ime gradonačelnika Zrenjanina Sima Salapure, i pozvala sugrađane da u četvrtak ispune “Kristalnu dvoranu” i pruže punu podršku selekciji Srbije. 
 
Milena Delić uručila je rukometne golove direktoru OŠ “Žarko Zrenjanin” Miroslavu Brnjošu, dok je lopte primio predsednik RK “Proleter” Milošević i odmah ih podelio najmlađim rukometašima kluba, koji su prisustvovali treningu. 
 
 
 
 
Predsednica RSS izrazila je zahvalnost i zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom nacionalnog Rukometnog saveza i Grada Zrenjanina, gradonačelnika i njegovih saradnika, kao i rukometnih radnika iz našeg grada.
- Uvek se rado vraćamo u Zrenjanin, grad s dugom rukometnom tradicijom i kroz tu saradnju razmenili smo i mnoge ideje, kako i na koji način da još više promovišemo rukometni sport i vratimo decu na rukometne terene. Ovo je jedinstvena prilika, posebno što naša ženska reprezentacija trenutno boravi u ovom gradu i priprema se za kvalifikacionu utakmicu u četvrtak - istakla je Milena Delić i takođe pozvala sve ljubitelje rukometa, posebno decu koja treniraju taj sport, da dođu da podrže našu reprezentaciju i pomognu joj da se kvalifikuje na Evropsko prvenstvo. 
 
S obzirom da su tri poslednje utakmice naših reprezentacija u Zrenjaninu, muške i ženske, završene pobedama, predsednica RSS rekla je da bi volela da se ta lepa tradicija nastavi i u utakmici protiv Šveđanki.
 
 
 
 
Na donaciji su zahvalili predsednik RK “Proleter” Milan Milošević i direktor OŠ “Žarko Zrenjanin” Miroslav Brnjoš. Milošević je istakao da je “Proleter” stabilan superligaš, u čijim sekcijama trenira oko stotinu dečaka, uz po dvadesetak članova juniorskog i kadetskog sastava i seniorsku ekipu. Za klub je sala u ovoj školi od posebnog značaja, jer se u njoj svakodnevno odvija trenažni proces, naglasio je Milošević. 
 
Sportska sala OŠ “Žarko Zrenjanin” jedina je školska sala u gradu dimenzija rukometnog terena, a škola je druga po veličini na gradskoj teritoriji i pohađa je oko 800 učenika.    
- Hvala Rukometnom savezu Srbije i Sportskom savezu grada što su prepoznali našu školu kao bazu za rukomet i ova donacija će nam mnogo značiti. Naša školska ekipa u rukometu je prošle godine bila najbolja u Srbiji i nadam se da ćemo tu tradiciju održati i ubuduće. S obzirom na ukupan broj učenika, to je značajna sportska baza i puno je zainteresovanih da treniraju baš rukomet - kazao je direktor Miroslav Brnjoš i najavio da je u planu i rekonstrukcija parketa u sali, u čemu škola ima podršku grada i Sportskog saveza i to je naredni projekat kojim će se dodatno u školi unaprediti uslovi za bavljenje sportom i fizičkim vaspitanjem. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6433/donacija_skola_zarko_zrenjanin_0.jpg