Челници Рукометног савеза Србије уручили донацију РК “Пролетер” и позвали Зрењанинце да бодре наше репрезентативке у четвртак

Челници Рукометног савеза Србије и Војводине посетили су данас Основну школу “Жарко Зрењанин” у Зрењанину и представницима те школе и Рукометног клуба “Пролетер” уручили донацију - нове рукометне голове и лопте. Посета је организована поводом квалификационе утакмице за Европско првенство између рукометашица Србије и Шведске, која се игра у “Кристалној дворани” у Зрењанину у четвртак, 3. марта, с почетком у 18 часова. 
 
У делегацији Рукометног савеза Србије били су председница Милена Делић и генерални секретар Светозар Станковић, док су испред Рукометног савеза Војводине у Зрењанину данас боравили Рајко Продановић, генерални секретар и Тања Медвед, председница такмичарске комисије и директорка лиге млађих категорија Војводине. 
 
 
 
 
У име домаћина, челнике рукометних савеза поздравили су Вукосава Ђапић Атанацковић, генерална секретарка Спортског савеза града Зрењанина, Милан Милошевић, председник Рукометног клуба “Пролетер”, тренер сениорске екипе Момир РнићМирослав Брњош, директор Основне школе “Жарко Зрењанин” и одборник у Скупштини града Зрењанина и координатор Радне групе за припрему предлога аката из области спорта и за праћење спортских активности на територији града Зрењанина  Синиша Вукић. Присуствовао је и генерални секретар Савеза за школски спорт Војводине, наш суграђанин Јован Лекић
 
Вукосава Ђапић Атанацковић пожелела је гостима добродошлицу у име Спортског савеза града и у име градоначелника Зрењанина Сима Салапуре, и позвала суграђане да у четвртак испуне “Кристалну дворану” и пруже пуну подршку селекцији Србије. 
 
Милена Делић уручила је рукометне голове директору ОШ “Жарко Зрењанин” Мирославу Брњошу, док је лопте примио председник РК “Пролетер” Милошевић и одмах их поделио најмлађим рукометашима клуба, који су присуствовали тренингу. 
 
 
 
 
Председница РСС изразила је захвалност и задовољство досадашњом сарадњом националног Рукометног савеза и Града Зрењанина, градоначелника и његових сарадника, као и рукометних радника из нашег града.
- Увек се радо враћамо у Зрењанин, град с дугом рукометном традицијом и кроз ту сарадњу разменили смо и многе идеје, како и на који начин да још више промовишемо рукометни спорт и вратимо децу на рукометне терене. Ово је јединствена прилика, посебно што наша женска репрезентација тренутно борави у овом граду и припрема се за квалификациону утакмицу у четвртак - истакла је Милена Делић и такође позвала све љубитеље рукомета, посебно децу која тренирају тај спорт, да дођу да подрже нашу репрезентацију и помогну јој да се квалификује на Европско првенство. 
 
С обзиром да су три последње утакмице наших репрезентација у Зрењанину, мушке и женске, завршене победама, председница РСС рекла је да би волела да се та лепа традиција настави и у утакмици против Швеђанки.
 
 
 
 
На донацији су захвалили председник РК “Пролетер” Милан Милошевић и директор ОШ “Жарко Зрењанин” Мирослав Брњош. Милошевић је истакао да је “Пролетер” стабилан суперлигаш, у чијим секцијама тренира око стотину дечака, уз по двадесетак чланова јуниорског и кадетског састава и сениорску екипу. За клуб је сала у овој школи од посебног значаја, јер се у њој свакодневно одвија тренажни процес, нагласио је Милошевић. 
 
Спортска сала ОШ “Жарко Зрењанин” једина је школска сала у граду димензија рукометног терена, а школа је друга по величини на градској територији и похађа је око 800 ученика.    
- Хвала Рукометном савезу Србије и Спортском савезу града што су препознали нашу школу као базу за рукомет и ова донација ће нам много значити. Наша школска екипа у рукомету је прошле године била најбоља у Србији и надам се да ћемо ту традицију одржати и убудуће. С обзиром на укупан број ученика, то је значајна спортска база и пуно је заинтересованих да тренирају баш рукомет - казао је директор Мирослав Брњош и најавио да је у плану и реконструкција паркета у сали, у чему школа има подршку града и Спортског савеза и то је наредни пројекат којим ће се додатно у школи унапредити услови за бављење спортом и физичким васпитањем. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6433/donacija_skola_zarko_zrenjanin_0.jpg