Pušten u saobraćaj put do Aradca, završeni radovi na trotoaru kod zgrade “Lesnine”, asfaltirana i Krajiška ulica, u blizini “Peskare”

Završeni su radovi na asfaltiranju i pušten je u saobraćaj put od raskrsnice s državnim putem Zrenjanin - Novi Sad do ulaska u naseljeno mesto Aradac. Međutim, nisu još završeni svi radovi na toj deonici, jer je preostalo da se postavi i zaštitna ograda između kolovoza i biciklističke staze, čime će se povećati bezbednost te kategorije učesnika u saobraćaju. Ovo je jedna od najznačajnijih ivesticija Grada Zrenjanina ovog proleća, kada je u pitanju obnova ulica i puteva na njegovoj teritoriji, jer se radi o deonici dužine preko 2 kilometra, na kojoj je urađen potpuno nov kolovoz, od podloge do asfaltiranja. Vrednost  investicije je 102 miliona dinara, a radove na rehabilitaciji izvelo je preduzeće “Vojput” iz Subotice.  
 
 
 
 
Pešačka staza pored zgrade “Lesnina”, na teritoriji MZ “Dositej Obradović” takođe je u potpunosti završena, postavljen je pločnik od behatona i zasađen nov drvored srebrnolisnog javora, a posebno su izvedeni bočni ulazi u najdužu zgradu u Zrenjaninu.  Ti prostori takođe su popločani i s trotoarom čine jedinstvenu celinu, i vizuelnu i funkcionalnu. Radove na rekonstrukciji trotoara i popločavanju behatonom izvelo je zrenjaninsko preduzeće “Eko Gradnja”.    
 
 
 
 
U okviru radova na obnovi kolovoza i rekonstrukciji puteva na teritoriji Grada Zrenjanina, pretodnih dana izvedeni su radovi na asfaltiranju Krajiške ulice, na teritoriji MZ “Sava Kovačević”. Ova ulica, dužine oko 320 metara, nalazi se u blizini gradskog kupališta “Peskara” i čini jednu od bočnih veza između dve glavne saobraćajnice koje vode ka kupalištu -Mostarske i Ulice 9. maja. Dotrajao kolovoz u toj ulici zamenjen je novim asfaltom, a benefite od ove investicije, osim žitelja Krajiške ulice, imaće i stanovnici susednih ulica, kao i oni koji se kreću ka “Peskari”.
 
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6559/aradac_pusten_0.jpg