Пуштен у саобраћај пут до Арадца, завршени радови на тротоару код зграде “Леснине”, асфалтирана и Крајишка улица, у близини “Пескаре”

Завршени су радови на асфалтирању и пуштен је у саобраћај пут од раскрснице с државним путем Зрењанин - Нови Сад до уласка у насељено место Арадац. Међутим, нису још завршени сви радови на тој деоници, јер је преостало да се постави и заштитна ограда између коловоза и бициклистичке стазе, чиме ће се повећати безбедност те категорије учесника у саобраћају. Ово је једна од најзначајнијих ивестиција Града Зрењанина овог пролећа, када је у питању обнова улица и путева на његовој територији, јер се ради о деоници дужине преко 2 километра, на којој је урађен потпуно нов коловоз, од подлоге до асфалтирања. Вредност  инвестиције је 102 милиона динара, а радове на рехабилитацији извело је предузеће “Војпут” из Суботице.  
 
 
 
 
Пешачка стаза поред зграде “Леснина”, на територији МЗ “Доситеј Обрадовић” такође је у потпуности завршена, постављен је плочник од бехатона и засађен нов дрворед сребрнолисног јавора, а посебно су изведени бочни улази у најдужу зграду у Зрењанину.  Ти простори такође су поплочани и с тротоаром чине јединствену целину, и визуелну и функционалну. Радове на реконструкцији тротоара и поплочавању бехатоном извело је зрењанинско предузеће “Еко Градња”.    
 
 
 
 
У оквиру радова на обнови коловоза и реконструкцији путева на територији Града Зрењанина, претодних дана изведени су радови на асфалтирању Крајишке улице, на територији МЗ “Сава Ковачевић”. Ова улица, дужине око 320 метара, налази се у близини градског купалишта “Пескара” и чини једну од бочних веза између две главне саобраћајнице које воде ка купалишту -Мостарске и Улице 9. маја. Дотрајао коловоз у тој улици замењен је новим асфалтом, а бенефите од ове инвестиције, осим житеља Крајишке улице, имаће и становници суседних улица, као и они који се крећу ка “Пескари”.
 
 
 

 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/6559/aradac_pusten_0.jpg