Nakon dosadašnjih projekata, u Zrenjaninu će se snimati još dve domaće serije - “Film Friendly” grad, naklonjen filmskoj industriji

Još se nisu u potpunosti slegli uticsi nakon trodnevnog snimanja u Zrenjaninu kadrova igranog filma i TV serije “Djeca Kozare”, reditelja Lordana Zafranovića, a već su u najavi i novi projekti čiji bi se segmenti takođe realizovali u našem gradu. Zrenjanin tako u potpunosti opravdava sertifikat “Film Friendly”, koji je stekao 2014. godine kao okruženje naklonjeno filmskoj industriji i jedan je od 25 lokalnih samouprava u Srbiji koje ispunjavaju zahteve Srpske filmske asocijacije u pogledu propisanih procedura i nadležnih lokacija, realno dostupnih za različite filmske i serijske produkcije.
 
 
 
Samo u toku ove godine grad Zrenjanin je omogućio, ili će to učiniti, snimanje četiri filmska ili televizijska projekta - serije “Vreme zla”, filma i serije “Djeca Kozare”, a predstoji realizacija serija “Ringišpil” i “Nobelovac”. Kadrovi za obe serije trebalo bi da se rade u enterijerima i eksterijerima Gradske kuće, ali su producenti izrazili želju i za snimanjem u ambijentu palate suda. 
 
Serija “Ringišpil” realizuje se u produkciji kuće “Film danas” iz Beograda, koja je u Zrenjaninu već snimala kadrove serije “Državni službenik”, dok seriju “Nobelovac”, o životu i delu Iva Andrića, priprema produkcija našeg istaknutog glumca i producenta Tihomira Stanića. Snimanje kadrova za oba projekta trebalo bi da bude završeno tokom jeseni.
 
 
 
Grad Zrenjanin, sa svojim zanimljivim ambijentima i odgovarajućom logistikom, privlači pažnju filmskih umetnika i ugošćuje ih sa zadovoljstvom. Podsećamo koliku je samo pažnju javnosti izazvalo prisustvo filmske ekipe prilikom nedavnog snimanja “Djece Kozare”, kada je više od 300 naših sugrađana bilo zainteresovano za statiranje, a grad je bio domaćin brojnoj filmskoj ekipi od oko 150 ljudi. Projekti koji predstoje su manjeg obima, ali svakako ne manje zanimljivi i sigurno će dodatno doprineti promovisanju Zrenjanina, i kao “Film Friendly” grada i kao sredine sa bogatim i vrednim graditeljskim nasleđem. 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7144/LORDAN_ZAFRANOVIC_00.jpg