Након досадашњих пројеката, у Зрењанину ће се снимати још две домаће серије - “Film Friendly” град, наклоњен филмској индустрији

Још се нису у потпуности слегли утицси након тродневног снимања у Зрењанину кадрова играног филма и ТВ серије “Дјеца Козаре”, редитеља Лордана Зафрановића, а већ су у најави и нови пројекти чији би се сегменти такође реализовали у нашем граду. Зрењанин тако у потпуности оправдава сертификат “Film Friendly”, који је стекао 2014. године као окружење наклоњено филмској индустрији и један је од 25 локалних самоуправа у Србији које испуњавају захтеве Српске филмске асоцијације у погледу прописаних процедура и надлежних локација, реално доступних за различите филмске и серијске продукције.
 
 
 
Само у току ове године град Зрењанин је омогућио, или ће то учинити, снимање четири филмска или телевизијска пројекта - серије “Време зла”, филма и серије “Дјеца Козаре”, а предстоји реализација серија “Рингишпил” и “Нобеловац”. Кадрови за обе серије требало би да се раде у ентеријерима и екстеријерима Градске куће, али су продуценти изразили жељу и за снимањем у амбијенту палате суда. 
 
Серија “Рингишпил” реализује се у продукцији куће “Филм данас” из Београда, која је у Зрењанину већ снимала кадрове серије “Државни службеник”, док серију “Нобеловац”, о животу и делу Ива Андрића, припрема продукција нашег истакнутог глумца и продуцента Тихомира Станића. Снимање кадрова за оба пројекта требало би да буде завршено током јесени.
 
 
 
Град Зрењанин, са својим занимљивим амбијентима и одговарајућом логистиком, привлачи пажњу филмских уметника и угошћује их са задовољством. Подсећамо колику је само пажњу јавности изазвало присуство филмске екипе приликом недавног снимања “Дјеце Козаре”, када је више од 300 наших суграђана било заинтересовано за статирање, а град је био домаћин бројној филмској екипи од око 150 људи. Пројекти који предстоје су мањег обима, али свакако не мање занимљиви и сигурно ће додатно допринети промовисању Зрењанина, и као “Film Friendly” града и као средине са богатим и вредним градитељским наслеђем. 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7144/LORDAN_ZAFRANOVIC_00.jpg