Potpisana još tri ugovora o dodeli seoskih kuća, gradonačelnik poručio novim vlasnicima da sela u kojima će živeti imaju razvojnih potencijala 

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura potpisao je danas u Gradskoj kući još tri ugovora o dodeli seoskih kuća za porodice, na osnovu konkursa Ministarstva za brigu o selu za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u svim krajevima Srbije, a nakon toga potpisani su i ugovori između dosadašnjih i budućih vlasnika, čime je ozvaničen postupak kupoprodaje. 
 
Zahvaljujući tom konkursu kupljene su kuće u Belom Blatu, Tomaševcu i Ečki. 
 
 
 
 
Obraćajući se našim sugrađanima koji svoju budućnost vide u životu u seoskoj sredini, gradonačelnik je rekao da su sela koja pripadaju Gradu Zrenjaninu privlačna za kupovinu kuća, a danas je posebnu pažnju posvetio onim čiji su novi stanovnici bili prisutni u Gradskoj kući.
- Belo Blato je najatraktivnije za naseljavanje, jer je najviše kuća u ovoj akciji Ministarstva za brigu o selu kupljeno upravo u tom selu. Ono je uvršteno i u “Jadransko-jonsku mrežu autentičnih sela” i kroz svoje specifičnosti donosi razvojni potencijal. Tomaševac je u fokusu naših trenutnih aktivnosti oko izgradnje novog drumskog mosta preko Tamiša i revitalizacije postojećeg železničkog, ali i pretvaranja atarskog puta između Orlovata i Botoša u asfaltni, kao privremenog rešenja. Ečka je, zahvaljujući investicijama “Linglonga”, budućoj stambenoj zoni i autoputu, sigurno jedno od sela koje će se najviše razvijati i gde će rasti i cene nekretnina. Razmislite da, u skladu s tim, možda i vi pokrenete neki svoj biznis - poručio je gradonačelnik novim žiteljima Ečke.   
 
 
 

 
Gorana Tomas, nova stanovnica Ečke i Dragan Kampf, sada iz Belog Blata, koji su danas potpisali ugovore, ocenili su da je ova akcija izuzetno dobra, posebno za opstanak mladih ljudi na selu.
 
Kuću u Tomaševcu kupila je porodica Jović, a još jedan, četvrti ugovor biće potpisan naknadno i njim će biti regulisani kupoprodajni odnosi za kuću u Melencima, koju je kupila porodica Rakita. 
 
Podsećanja radi, u prethodne dve godine, koliko traje akcija Ministarstva za brigu o selu, u seoskim sredinama Grada Zrenjanina kupljeno je do sada ukupno 50 kuća u 14 naseljenih mesta - Belom Blatu, Melencima, Perlezu, Tomaševcu, Banatskom Despotovcu, Elemiru, Aradcu, kao i u Orlovatu, Stajićevu, Lazarevu, Ečki, Mihajlovu, Zlatici i Botošu.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7150/Kuce_na_selu_01-09-2023_0.jpg