Потписана још три уговора о додели сеоских кућа, градоначелник поручио новим власницима да села у којима ће живети имају развојних потенцијала 

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура потписао је данас у Градској кући још три уговора о додели сеоских кућа за породице, на основу конкурса Министарства за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом у свим крајевима Србије, а након тога потписани су и уговори између досадашњих и будућих власника, чиме је озваничен поступак купопродаје. 
 
Захваљујући том конкурсу купљене су куће у Белом Блату, Томашевцу и Ечки. 
 
 
 
 
Обраћајући се нашим суграђанима који своју будућност виде у животу у сеоској средини, градоначелник је рекао да су села која припадају Граду Зрењанину привлачна за куповину кућа, а данас је посебну пажњу посветио оним чији су нови становници били присутни у Градској кући.
- Бело Блато је најатрактивније за насељавање, јер је највише кућа у овој акцији Министарства за бригу о селу купљено управо у том селу. Оно је уврштено и у “Јадранско-јонску мрежу аутентичних села” и кроз своје специфичности доноси развојни потенцијал. Томашевац је у фокусу наших тренутних активности око изградње новог друмског моста преко Тамиша и ревитализације постојећег железничког, али и претварања атарског пута између Орловата и Ботоша у асфалтни, као привременог решења. Ечка је, захваљујући инвестицијама “Линглонга”, будућој стамбеној зони и аутопуту, сигурно једно од села које ће се највише развијати и где ће расти и цене некретнина. Размислите да, у складу с тим, можда и ви покренете неки свој бизнис - поручио је градоначелник новим житељима Ечке.   
 
 
 

 
Горана Томас, нова становница Ечке и Драган Кампф, сада из Белог Блата, који су данас потписали уговоре, оценили су да је ова акција изузетно добра, посебно за опстанак младих људи на селу.
 
Кућу у Томашевцу купила је породица Јовић, а још један, четврти уговор биће потписан накнадно и њим ће бити регулисани купопродајни односи за кућу у Меленцима, коју је купила породица Ракита. 
 
Подсећања ради, у претходне две године, колико траје акција Министарства за бригу о селу, у сеоским срединама Града Зрењанина купљено је до сада укупно 50 кућа у 14 насељених места - Белом Блату, Меленцима, Перлезу, Томашевцу, Банатском Деспотовцу, Елемиру, Арадцу, као и у Орловату, Стајићеву, Лазареву, Ечки, Михајлову, Златици и Ботошу.

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7150/Kuce_na_selu_01-09-2023_0.jpg