Ispunjeno obećanje u Knićaninu - asfaltira se najduža i glavna ulica u selu, gradonačelnik obišao radove

Ono što je najavljeno prilikom nedavne posete gradonačelnika Zrenjanina Knićaninu, u okviru aktivnosti "Da nam sela budu bliža", sada se i realizuje - u toku je asfaltiranje glavne i najduže seoske ulice, Vojvode Stevana Knićanina. Radove je gradonačelnik Simo Salapura danas i obišao, zajedno s predstavnicima Saveta mesne zajednice, i izrazio zadovoljstvo što je jedna takva investicija brzo realizovana na terenu. Podsećamo, radove na rekonstrukciji glavne ulice u Knićaninu gradonačelnik je najavio kao najveću pojedinačnu investiciju u saobraćajnu infrastrukturu u nekom od naseljenih mesta na gradskoj teritoriji. 
 
 
 
 
"Sprovodimo ono što smo se tom prilikom dogovorili s meštanima i prateći njihove potrebe rehabilituje se ova ulica dužine 2750 metara, u punom profilu, što je investicija kakva u ovoj mesnoj zajednici nije rađena još od 1991. godine. I ovo je pokazatelj da su nam bitne sve mesne zajednice, kako u gradu, tako i na selu. Naš plan je da, kroz trogodišnji program rehabilitacije, sanacije i investicionog održavanja putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina, svaka mesna zajednica dobije jednu potpuno novu ili rehabilitovanu ulicu. Upravo smo s ovom ulicom, u mesnoj zajednici Knićanin, počeli da ostvarujemo taj plan", kazao je gradonačelnik, najavljujući i nove investicije u drugim naseljenim mestima i u gradu Zrenjaninu, kada je u pitanju asfaltiranje. 
 
 
 
 
Meštani Knićanina, koji su danas takođe pratili izvođenje radova, pred gradonačelnikom nisu krili zadovoljstvo zbog rešavanja jednog od najvećih komunalnih problema u selu.
"Odlično je što se ovo radi, ulica je bila puna rupa i dugo smo čekali nov asfalt. Poslednji put ulica je uređivana pre više od trideset godina. Puno nam ovo znači", kaže Slobodan Petrović, a sličnog mišljenja su i njegove komšije, kao i predsednik Saveta MZ Darko Živković.
"Prilikom nedavne posete gradonačelnika istakli smo dobru saradnju s Gradom Zrenjaninom i ovi radovi su samo još jedna potvrda te saradnje. Stanje glavne ulice tada smo predočili kao jedan od najvećih problema za oko 1400 stanovnika Knićanina i ja ovom prilikom mogu samo da izrazim zahvalnost što je obećanje gradonačelnika da će to biti rešeno ovako brzo ispunjeno", ističe Živković. 
 
 
U okviru Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina prošle godine je u Knićaninu nov asfalt dobila i Železnička ulica.  U ovom selu, takođe, ove godine uloženo je 7 miliona dinara za različite radove u OŠ "Stevan Knićanin", a kroz program NIS "Zajednici zajedno" obezbeđeno je još 3,6 miliona dinara, za završetak radova na obnovi fasade školske zgrade. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7257/ASFALTIRANJE_KNICANIN_0.jpg