Испуњено обећање у Книћанину - асфалтира се најдужа и главна улица у селу, градоначелник обишао радове

Оно што је најављено приликом недавне посете градоначелника Зрењанина Книћанину, у оквиру активности "Да нам села буду ближа", сада се и реализује - у току је асфалтирање главне и најдуже сеоске улице, Војводе Стевана Книћанина. Радове је градоначелник Симо Салапура данас и обишао, заједно с представницима Савета месне заједнице, и изразио задовољство што је једна таква инвестиција брзо реализована на терену. Подсећамо, радове на реконструкцији главне улице у Книћанину градоначелник је најавио као највећу појединачну инвестицију у саобраћајну инфраструктуру у неком од насељених места на градској територији. 
 
 
 
 
"Спроводимо оно што смо се том приликом договорили с мештанима и пратећи њихове потребе рехабилитује се ова улица дужине 2750 метара, у пуном профилу, што је инвестиција каква у овој месној заједници није рађена још од 1991. године. И ово је показатељ да су нам битне све месне заједнице, како у граду, тако и на селу. Наш план је да, кроз трогодишњи програм рехабилитације, санације и инвестиционог одржавања путне инфраструктуре на територији града Зрењанина, свака месна заједница добије једну потпуно нову или рехабилитовану улицу. Управо смо с овом улицом, у месној заједници Книћанин, почели да остварујемо тај план", казао је градоначелник, најављујући и нове инвестиције у другим насељеним местима и у граду Зрењанину, када је у питању асфалтирање. 
 
 
 
 
Мештани Книћанина, који су данас такође пратили извођење радова, пред градоначелником нису крили задовољство због решавања једног од највећих комуналних проблема у селу.
"Одлично је што се ово ради, улица је била пуна рупа и дуго смо чекали нов асфалт. Последњи пут улица је уређивана пре више од тридесет година. Пуно нам ово значи", каже Слободан Петровић, а сличног мишљења су и његове комшије, као и председник Савета МЗ Дарко Живковић.
"Приликом недавне посете градоначелника истакли смо добру сарадњу с Градом Зрењанином и ови радови су само још једна потврда те сарадње. Стање главне улице тада смо предочили као један од највећих проблема за око 1400 становника Книћанина и ја овом приликом могу само да изразим захвалност што је обећање градоначелника да ће то бити решено овако брзо испуњено", истиче Живковић. 
 
 
У оквиру Уговора о јавно-приватном партнерству за реализацију пројекта финансирања, изградње и одржавања локалне путне инфраструктуре на територији града Зрењанина прошле године је у Книћанину нов асфалт добила и Железничка улица.  У овом селу, такође, ове године уложено је 7 милиона динара за различите радове у ОШ "Стеван Книћанин", а кроз програм НИС "Заједници заједно" обезбеђено је још 3,6 милиона динара, за завршетак радова на обнови фасаде школске зграде. 
 
 
 

Слике

  • /uploads/attachment/vest/7257/ASFALTIRANJE_KNICANIN_0.jpg