Gradonačelnik primio priznanje Privredne komore Vojvodine “Kapija uspeha” - “Dani piva” najuspešniji u kategoriji manifestacionog turizma

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura danas je u Novom Sadu primio priznanje “Kapija uspeha”, koje Privredna komora Vojvodine dodeljuje tradicionalno, 32. put, najboljim kompanijama i pojedincima za postignuti kvalitet usluga u oblasti turizma. Manifestacija “Dani piva” proglašena je za najuspešniju u kategoriji manifestacionog turizma, a priznanje su gradonačelniku uručili predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević
 
“Dani piva” predstavljeni su tokom svečanosti i kroz promotivni film. 
 
 
 
 
Dodeli priznanja, u hotelu „Pupin“, prisustvovali su i predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Nenad Ivanišević, a ispred Grada Zrenjanina i Sanja Petrović, direktorka Turističke organizacije grada. 
 
Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković je poručila da će Pokrajinska vlada, kako bi se zadržao uzlazni trend u tom privrednom sektoru, nastaviti da zajedno sa kompanijama koje ovde posluju gradi još bolju turističku ponudu, ulaganjem u infrastrukturu i razvoj postojećih potencijala.
"Ovogodišnji dobitnici priznanja ‘Kapija uspeha’ dali su veliki doprinos vrhunskim dostignućima domaćeg turizma u 2023. godini. Naša pokrajina je prošle godine po prvi put u istoriji ostvarila preko dva miliona poseta turista iz inostranstva“, navela je predsednica Maja Gojković i dodala da je zato možemo proglasiti najuspešnijom godinom u istoriji ovdašnjeg turizma.
 
Ona je naglasila da je nosilac razvoja turizma domaći turista, koji se u poslednje vreme, češće nego ranije, odlučuje da odmor provede u Srbiji. Dodala je da ćemo, uz Frušku goru, znatno kvalitetniju turističku ponudu imati i u ostalim delovima naše pokrajine i čestitala dobitnicima ovog priznanja uz želju da u budućnosti budu još produktivniji.
 
 
 
 
Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da je ovo jedan od događaja koji je sigurno doprineo da pospešimo naš turizam i da ga podignemo na jedan viši nivo. 
“Takođe, ono što je značajno, jeste da smo broj domaćih i stranih turista gotovo izjednačili. Radilo se sa zemljama u okruženju, sa privrednim komorama, sa turističkim organizacijama, prezentacijama Vojvodine, tako da se to i odrazilo na rezultat. Današnji dobitnici su zaslužili priznanja, iza njih stoji ozbiljan rad, i njih je odabrala e naše veoma stručna komisija. Očekujemo da oni koji ga ovoga puta nisu dobili, a zaslužili su, da im sadašnji dobitnici budu uzor, da bi naredne godine i oni konkurisali za nagradu”, rekao je Vučurević.
 
 
 
 
 
Dobitnici ovog priznanja su još i Hotel “Pupin” u Novom Sadu, u kategoriji gradskog turizma, “Muzej Tera” u Kikindi, u kategoriji kulturno-istorijskog turizma, Vinarija “Vinčić” u Erdeviku, za kvalitet usluga u kategoriji vinskog turizma i “Vila Viko” u Čeneju, u kategoriji ruralnog turizma.
 
Specijalno priznanje koje dodeljuje Privredna komora Vojvodine pripalo je Danku Denešu za unapređenje i afirmaciju receptivnog turizma i promociju AP Vojvodine kao turističke destinacije.
 
 
 
 
Prisutnima se obratila i predsednica komisije za dodelu ovog priznanja Nataša Pavlović, dok se u ime nagrađenih obratio i zahvalio Milosav Dunjić, direktor kompanije NS Hotels, kojoj pripada i hotel “Pupin” u centru Novog Sada, domaćin današnje svečanosti dodele priznanja “Kapija uspeha” Privredne komore Vojvodine.  

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7509/Plaketa_Kapija_uspeha_0.jpg