Najavljen tradicionalni Letnji turnir u malom fudbalu "Bagljaš 2024" - ove godine mečevi počinju 23. jula

Tradicionalni Letnji turnir u malom fudbalu "Bagljaš", koji se održava na otvorenom terenu OŠ "Petar Petrović Njegoš", ove godine startuje 23. jula. Žrebanje učesnika održaće se 22. jula u 18 časova, u prostorijama mesnih zajednica na Bagljašu, a prijave su otvorene već od danas, sve do 22. jula, putem telefona 064-146-4984.   
 
Tim povodom, na konferenciji za novinare u Gradskoj kući govorili su zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, predsednik Fudbalskog saveza grada Velibor Mladenović i potpredsednici FS grada Zrenjanina Darko Tošić i Branislav Pandurov. Organizator turnira je Fudbalski savez grada, uz podršku Grada Zrenjanina. Saša Santovac rekao je da se, kao i svake godine, održavaju zimski i letnji turnir, kao i da je, u prethodnih godina, zabeležen veliki odziv i učesnika i publike. 
 
 
- Grad Zrenjanin i ovoga puta pomaže organizaciju, i što se tiče infrastrukture, mesta održavanja i pratećih aktivnosti, ali i u finansijskom delu. Zrenjanin prepoznaje turnir kao značajan za grad, o čemu svedoči i njegova duga tradicija.  Razlog pomeranja turnira je Evropsko prvenstvo u fudbalu, jer veliki broj igrača i publike prati prvenstvo. Ograničili smo broj seniorskih ekipa na 16, kako bi se turnir završio za dve nedelje, jer počinje manifestacija "Dani piva", kao i druge manifestacije u gradu - rekao je Santovac i pozvao sve zainteresovane ekipe da se prijave za učešće, a publiku da prisustvuje svim mečevima, koji će se igrati pretežno u večernjim časovima. 
 
Predsednik Fudbalskog saveza grada Zrenjanina Velibor Mladenović rekao je da je logično da savez organizuje ovakve manifestacije i da je ovaj turnir jedna u nizu aktivnosti koju će FS Zrenjanin podržati. 
 
Darko Tošić govorio je o tehničkim detaljima turnira. Pioniri će nastupati u kategoriji 2011. godište i mlađi, mlađi juniori su 2009-2010. godište i juniori 2007. i 2008. godište, dok su seniori godište 2006. i stariji.  
- Kotizacije za učešće na turniru su, kao i prošle godine, 3.000 dinara za pionire, 6.000 dinara za juniore i 12.000 dinara za seniore. Nagradni fond za seniore takođe ostaje isti - 300.000 dinara za prvo mesto, 150.000 dinara za drugo i 50.000 za treće mesto, uz pehare i medalje za najuspešnije u svim kategorijama - rekao je Tošić.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7522/Letnji_turnir_Bagljas_2024_0.jpg