Kancelarija za mlade otvorena za sve koji su spremni da pomognu

Članica gradskog veća grada Zrenjanina Zlatana Ankić i omladina Zrenjanina pozvali su danas sugrađane i stanovnike Srednjebanatskog okruga da dođu u Kancelariju za mlade i uključe se u akciju pomoći postradalima od poplava u Srbiji.
 
 
Građanima je upućen poziv za pomoć, u smislu da Crvenom krstu i Gradskom štabu za vanredne situacije stave na raspolaganje svoje privatne slobodne smeštajne kapacitete, za eventualni smeštaj unesrećenih iz poplavljenih područja. Kako je objasnila Zlatana Ankić, to mogu biti vikendice, prazne i napuštene kuće po selima, slobodni stanovi i slično.
- Možda ova mera neće biti potrebna, ali mi pozivamo sve građane koji žele da se prijave, da dođu u Kancelariju za mlade, u holu Kulturnog centra Zrenjanina. Mladi će ovde dežurati od 8 do 20 časova i načiniće evidenciju koja će potom biti dostavljena Crvenom krstu i Gradskom štabu za vanredne situacije, u svrhu udomljavanja i smeštaja unesrećenih – rekla je Ankićeva.
Ona je pozvala i sve koji su spremni da doniraju nešto od pokretnih stvari za domaćinstvo, kao što su nameštaj, kućni aparati i drugo pokućstvo. 
- Ove stvari građani ne treba da donose u Kancelariju za mlade, nego samo da ih prijave, kako bi  ih uvrstili u evidenciiju. Ako su polovne stvari u pitanju, potrebno je da budu u ispravnom stanju. Nekome ko je ostao bez kompletne imovine, to će sigurno puno značiti.  
 
   
 
Saradnik Kancelarije za mlade grada Zrenjanina, Ivan Mikalački, ističe da je Kancelarija, u saradnji sa Savetom za mlade grada Zrenjanina, od prvog dana uključena u humanitarne aktivnosti koje se preduzimaju na teritoriji Grada Zrenjanina.
- Neki članovi Gradskog saveta bili su i na prvim linijama odbrane u Šapcu, a Kancelarija je preuzela na sebe da koordinira aktivnosti između srednjih škola, s obzirom da su škole preduzimale pojedinačne akcije. Sutra ćemo, na sastanku svih srednjoškolskih parlamenata, centralizovati tu akciju i uraditi detaljnu evidenciju, o kojoj ćemo kasnije izvestiti i Ministarstvo omladine i sporta, a sva prikupljena pomoć, iz svih srednjih škola, će posredstvom Kancelarije biti upućena Crvenom krstu ili linijama snabdevanja MUP-a, u skladu s odlukama Gradskog štaba za vanredne situacije – naveo je Mikalački.
 
   
 
Tokom današnjeg obraćanja novinarima članice Gradskog veća i predstavnika Kancelarije za mlade i Saveta za mlade Grada Zrenjanina, istaknuto je da će najavljena akcija trajati sve dok za njom postoji potreba.