Gradsko takmičenje dobrovoljnih vatrogasnih društava

Na stadionu "Lehel" u Mužlji, u organizaciji Gradskog vatrogasnog saveza, danas je održano tradicionalno takmičenje dobrovoljnih vatrogasnih društava sa teritorije Grada Zrenjanina. Cilj takmičenja bio je provera spremnosti, obučenosti i efikasnosti vatrogasaca uoči žetve, a nadmetale su se muške i ženske ekipe, juniorski timovi i podmladak, sa više stotina učesnika. 
 
 
 
Takmičenju je prethodio defile svih učesnika, praćen bleh-muzikom, koji su formirali kolonu od Vatrogasnog doma u Mužlji do stadiona. Nakon izvršene smotre ekipa, od strane gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, usledila je ceremonija otvaranja na kojoj se prisutnima prvi obratio predsednik Vatrogasnog saveza Grada Zrenjanina Dragan Ćapin. On je istakao da su se dobrovoljni vatrogasci danas okupili da nadmetanjem i spretnošću pokažu ko je u 2015. godini najbolja ekipa u svim disciplinama i kategorijama.
 
 
"Šireći vatrogasnu kulturu ponovo ćemo pokazati našim sugrađanima da se za žetvu 2015. godine temeljno pripremamo i ovo današnje takmičenje deo je tih priprema. Intenzivno radimo na prevenciji, pregledu aparata i opreme za gašenje požara i stručnom pregledu žetelačko-transportne mehanizacije i verujemo da će nas poljoprivrednici razumeti i poštovati naše zahteve, a ako do požara ipak dođe, bićemo spremni da izađemo i ugasimo ga", rekao je Ćapin i dodao da će se takmičenje odvijati po najnovijim pravilima Vatrogasnog saveza Srbije. 
 
    
 
Otvarajući takmičenje, gradonačelnik Janjić naglasio je da je malo organizacija koje se dobrovoljno organizuju, a koje mogu da okupe ovoliko svojih članova i učesnika na jednom skupu, poput današnjeg.
 
 
"Ja vam se zahvaljujem na tome, a svoju zahvalnost, naravno, pokazaćemo i na drugi način, u vidu pomoći za popravku i opremanje vatrogasnih domova, nabavku mehzanizacije, da možete normalno da funkcionišete", poručio je Janjić i poželeo svim učesnicima takmičenja uspešne nastupe i dobre rezultate. 
 
 
    
 
Učešće na takmičenju uzela su 23 dobrovoljna vatrogasna društva iz, praktično, svih naseljenih mesta na teritoriji Grada Zrenjanina, a Gradski vatrogasni savez organizuje više od 2200 dobrovoljnih vatrogasaca i time je najveći u Vojvodini i Srbiji. Prisustvo velikog broja mladih dokaz je da se doborvoljno vatrogastvo s uspehom prenosi i na mlade generacije. Na stadionu sportskog društva "Lehel" u Mužlji bili su prisutni i aktivisti gradske organizacije Crvenog krsta, a pomoć u organizaciji pružio je i Kulturni centar Zrenjanina.