Zrenjanin od 19-21. juna domaćin Balkanskog juniorskog šampionata u džudou

Prvo prvenstvo Balkana za juniorke i juniore koje će se u istoriji džudo sporta Zrenjanina održati u našem gradu, od 19-21. juna, najavljeno je danas na konferenciji za novinare, održanoj u Gradskoj kući. Predstavnicima medija obratili su se gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura,  predsednik Omladinskog džudo kluba "Proleter MD" Nenad Janjić i treneri tog kluba Tomislav Kohajm i Nikola Savatović. 
 
 
Kako se čulo, očekuje se dolazak u Zrenjanin osam gostujućih reprezentacija, geografski pripadajućih Balkanu (Rumunija, Bugarska, Grčka, Turska, Crna Gora, Makedonija, Albanija, Bosna i Hercegovina), uz učešće domaće reprezentacije Srbije. Ovakvo takmičenje nikada nije održano u Zrenjaninu u tradiciji tog sporta dugoj 49 godina i samim tim predstavlja lepu uvertiru za narednu godinu i obeležavanje pola veka postojanja i rada  OJK "Proleter MD".
 
   
 
Predsednik Omladinskog džudo kluba "Proleter MD" Nenad Janjić očekuje dolazak i učešće oko 250 vrhunskih juniora sa teritorije celog Balkana.
"Za nas je veoma značajno i da domaća reprezentacija, Srbija, nastupa u kompletnoj selekciji, sa 40 takmičara i trenera i među njima će biti i dvoje takmičara iz Zrenjanina, članova našeg kluba – Anita Sakal i Dušan Sarić, koji su se za to izborili kao prvaci države u svojim kategorijama. Mi se, najskromnije, nadamo medalji, a možda i najsjajnijoj", optimista je Nenad Janjić, koji je dodao i da se sve neophodne pripreme za organizaciju  šampionata odvijaju po planu.
 
Danas je premijerno prikazan i promotivni video-spot kojim se najavljuje šampionat, a simbolično, predsednik OJK "Proleter MD" predao je gradonačelniku Zrenjanina, Čedomiru Janjiću, crni pojas s njegovim imenom. On ovaj šampionat ocenjuje kao još jednu potvrdu o našem gradu kao "Gradu sportova". 
 

 
"Mi se na velika vrata vraćamo u najviše rangove takmičenja u raznim sportovima, ali nam je želja da organizujemo i vrhunske manifestacije. Mislim da to možemo i jedno od takvih je upravo ovo koje nam predstoji u Zrenjaninu. To je dobra vest i iskoristio bih priliku da se zahvalim i ljudima iz Džudo saveza Srbije i našem džudo klubu, koji će podneti najveći teret organizacije, a ja očekujem da će sve proteći u najboljem redu i da će Zrenjanin i ovoga puta biti dobar domaćin", naglasio je gradonačelnik Čedomir Janjić. 
 
Dolazak i smeštaj svih reprezentacija i službenih lica predviđen je za 19.jun, dok su takmičarski dani 20. i 21. jun, u "Kristalnoj dvorani". Svečano otvaranje je u subotu, 20. juna, u 16 časova, a finalne borbe i dodela medalja sutradan, od 15 časova. 
 
 
Link za preuzimanje promotivnog video-spota šampionata: