Čuvarska služba JP "Rezervati prirode Zrenjanina" uhvatila ribokradice na delu

Saopštenje JP Rezervati prirode Zrenjanina:

 

Dana 30.07.2015. godine, oko 15 časova, na lokaciji Komonj u Specijalnom rezervatu prirode „Ritovi donjeg Potisja“, Čuvarska služba JP "Rezervati prirode Zrenjanina" je zatekla nekoliko lica u vršenju nezakonitog ribolova, saopšteno je danas iz tog preduzeća.

 

 

Kako navode, kod zatečenih lica je pronađeno 33 komada štuke, ukupne težine oko 11 kilograma, od kojih su 22 komada bili ispod zakonom propisane mere, 40 karaša, ukupne težine 6 kilograma, 1 šaran ispod zakonom propisane mere, 1 bandar i 1. deverika.

O događaju je obaveštena Policijska uprava u Zrenjaninu koja je u izuzetno kratkom roku došla do mesta izvršenja krivičnog dela, privela osumnjičene za izvršenje krivičnog dela u stanicu policije u Zrenjaninu, gde im je uzeta izjava. 

 

 

Protiv osumnjičenih lica će biti podignuta krivična prijava, a javno preduzeće „Rezervati prirode Zrenjanina“ Zrenjanin će nadležnom sudu podneti odštetni zahtev zbog štete nanešene ribljem fondu.

 

 

Sva riba je uz prisustvo veterinarskog inspektora neškodljivo uništena u zrenjaninskoj kafileriji.

O navedenom događaju su obavešteni nadležni pokrajinski inspektor za zaštitu životne sredine i inspektor za zaštitu i očuvanje ribljeg fonda.