Gomex proširuje kapacitete, Triumf gradi centar za otkup meda

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potpisao je danas ugovore o otuđenju neizgrađenog zemljišta u javnoj svojini sa još dve kompanije, zrenjaninskim  Gomexom i novosadskom Triumf Bis.

 

 

U ime Gomeksa ugovor o otuđenju zemljišta na lokalitetu Jugoistok II potpisao je Dragan Velisavljević. Na osnovu tog ugovora, Gomex kupuje zemljište na dve parcele, prvi deo površine 8.980 kvadratnih metara, a drugi deo površine 2.570 kvadratnih metara. 

Inače, u ovom delu ugovore su već potpisali kompanije Kraun, Tehnostuture i Rakić plast.

Velisavljević je rekao da kompanija Gomex kupovinom još zemljišta zaokružuje vrlo značajan strateški projekat za početak izgradnje modernog logističkog i distributivnog centra, odnosno, proširivanje već postojećih kapaciteta.

- Sa zemljištem kupljenim aprila ove godine zaokružili smo jedan od najznačajnijih strateških ciljeva za ovu, ali i za naredne godine. Zaista je vrlo visokom efikasnošću Gradske uprave ovaj posao zaključen je u mnogo kraćem vremenskom periodu, nego što je to očekivano, a početak radova zavisi još od nekih uslova, pre svega konverzije zemljišta i sličnog. Jedan od ova dva lokaliteta biće otvoren do kraja godine - rekao je on napominjući da Gomex ulaže u dsitributivnu mrežu i da se širi na prodručjima Vojvodine, ali i Beograda gde je nedavno otvoren jedan objekat, a u pripremi je i drugi.

-One najvažnije, kapitalne investicije čuvamo za naš grad - dodao je Velisavljević.

 

 

 Ugovor o otuđenju zemljišta, na lokaciji Jugoistok I, sa kompanijom Trijumf Bis potpisan je sa direktorom i vlasnikom Brankom Marjanovićem. 

Trijumf  Bis je firma koja se bavi proizvodnjom, preradom i pakovanjem meda, uglavnom suncokretovog meda, a kupuje parcelu od 6.059 kvadratnih metara 

Marjanović je rekao da a u Industrijskoj zoni namerava da izgradi centar za otkup, preradu i distribuciju meda i proizvoda od meda.

 

 

 

- Nadam se da ćemo obradovati mnoge proizvođače meda u Srednjobanatskom okrugu, koji nisu imali ovakav centar već su se snalazili na razne načine. U Srbiji postoji svega tri ovakva centra - rekao je Marjanović ukazujući da je izgradnja objekta planirana najkasnije do sredine sledeće godine, a da su očekivanja da će to biti dobar poslovni projekat i da će biti ispoštovane želje proizvođača. 

Veći deo proizvoda, naveo je, planiran je za izvoz, a prilikom otkupa prednost će svakako imati pčelari sa teritorije Grada Zrenjanina.  

 

  

 

 

Gradonačelnik Janjić je izrazio zadovoljstvo što su i domaće kompanije prepoznale Zrenjanin kao dobro mesto za investiranje i podsetio da su nedavno potpisani i ugovori sa još nekoliko investitora koji će graditi proizvodne pogone u industrijskoj zoni.

- Ovo su rezultati našeg višegodišnjeg rada, to sam rekao i prilikom potpisivanja ugovora aprila ove godine. Ovo je praktično drugi krug investitora koji nam se javio i sa kojima zaključujemo ugovore. Sve to ptvrđuje da je Zrenjanin dobro mesto za investiranje, kako za strane, tako i za domaće kompanije. Danas smo potpisali ugovore sa dve srpske kompanije i msilim da je to sjajna vest i za sve Zrenjanince, ali i šire - rekao je gradonačelnik.

 

 

Kako je naglasio, poljoprivreda je lokomotiva razvoja privrede, a da je ovo posebno dobra vest i za naše pčelare.

- Nisu sporni naši proizvođači, oni znaju kako da obrade zemlju, niti naši stočati, ali je sporno što je u gradu uništena prerađivačka industrija, a ovo je možda mali korak u preradi meda, ali moram naglasiti da je to grana koja je u ekspanziji - dodao je Janjić.