Poseta vrtiću ''Leptirić'' - aktivnosti i tokom letnjeg raspusta

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić posetio je juče dečji vrtić "Leptirić" u naselju 4. juli, zajedno sa članicom Gradskog veća zaduženom za sport i omladinu Zlatanom Ankić, generalnim sekretarom Sportskog saveza grada Zrenjanina Simom Salapurom i direktorom Predškolske ustanove Vladimirom Petrovićem.
 
Ova saradnja proistekla je iz inicijative Grada da se kod dece podstakne kreativnost, želja za znanjem, ali i stvaranje zdravih životnih navika, kao i da se obezbede neophodni uslovi da najmlađi razvijaju svoje talente.
 
 
U cilju promovisanja dobrobiti rekreacije danas su treneri karatea i atletike kroz kratke edukativne radionice u vrtiću predstavili svoje sportove, a potom sa decom održali treninge prilagođene njihovom uzrastu. 
 
Tokom školske godine u vrtićima zrenjaninske Predškolske ustanove boravi i do 2.500 dece, dok taj broj tokom leta varira od 200 do 250. Toj deci takođe je omogućeno da kreativno ispune vreme boravka u vrtićima, a da je ovo sjajna prilika da se kroz edukaciju deca i zabave, istakao je i gradonačelnik:
- S obzirom na to da je Zrenjanin grad sportova, sasvim je logično da želimo da promovišmo različite discipline i podstaknemo mališane da vežbaju. Tako su deca danas imala priliku da se upoznaju sa atraktivnijim sportovima, kao i da se u nekima od njih oprobaju zajedno sa svojim vršnjacima koji već treniraju – naglasio je Janjić i uručio direktoru PU "Zrenjanin" Vladimiru Petroviću nekoliko lopti, namenjenih deci vrtića "Leptirić".
 
 
Prema rečima Salapure, Sportski savez grada u okviru svojih aktivnosti nastoji da obuhvati sve segmente sporta kao i sva uzrasna doba, te se tako bavi i školskim sportom i sportom među predškolcima:
-Važno je da kroz bavljanje sportom, mališanima usadimo zdrave navike i podučimo ih zdravim stilovima života. Sportski savez radi na tome da animira u istom cilju predškolsku ustanovu, vaspitače i roditelje kako bi stvorili zdrav ambijent za odrastanje najmlađih.
 
 
Gradonačelnik je objasnio i da će se sa sličnim aktivnostima nastaviti i u drugim oblastima. Promovisanjem kulture i umetnosti, kao i prezentovanjem rada ustanova kulture, podsticaće se deca da se više uključe u kulturno stvaralaštvo, a kroz promociju nauke omogućiće se talentovanoj deci i mladima da steknu nova znanja i veštine. On je dodao da Grad Zrenjanin i na ovaj način želi da pruži podršku vaspitačima, ali i roditeljima, da kroz igru i edukaciju stvore najbolje mogućnosti i okruženje za razvoj svoje dece.
 
 
Takođe, nakon posete, gradonačelnik je podsetio i da Grad Zrenjanin ima u planu izgradnju dva nova vrtića i izdvojio da je potreba za tim posebno izražena u naselju "Bagljaš", kao i na lokaciji "Bolnica - Berbersko".