Prezentovana aplikacija ''Grad Zrenjanin'' za mobilne uređaje

Aplikacija Grad Zrenjanin za mobilne uređaje, predstavljena je danas u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. Korisnici aplikacije se ovim putem mogu informisati o gradu, privredi, propisima, a dostupne su im i aktuelne gradske vesti i događaji kroz atraktivan dizajn, jasno definisane kategorije i sadržaje. 
 
Na konferenciji za novinare, kratkom prezentacijom aplikacije objašnjene su njene funkcije, a prisutnima su se obratili zamenik gradonačelnika Grada Zrenjanina Saša Santovac i Jovan Stojanović, direktor za razvoj kompanije “Cezijum mobil” iz Novog Sada koja je ova projekat realizovala. 
 
 
Aplikacija je dizajnirana za iPhone i Android, a kako je ukazao Santovac, kada je reč o iPhone-u, naša lokalna samouprava je prva koja na ovaj način prenosi informacije:
- Zrenjanin želi da među lokalnim samoupravama u našoj zemlji bude lider i pokretač brojnih ideja. Mi želimo da i u IT sektoru budemo ispred drugih, tako smo u nameri da grad približimo građanima odlučili da uradimo aplikaciju Grad Zrenjanin za Android i iPhone koja korisnicima nudi najnovije podatke o svim dešavanjima u gradu i mogućnost da pronađu potrebne dokumente i preuzmu ih. U komunikaciji sa predstavnicima kompanije “Cezijum mobil” došli smo do saznanja o elementima koje ovakva aplikacija treba da poseduje kako bi na najbolji način zadovoljila potrebe građana za informacijama. Takođe i potencijalnim investitorima se nudi mogućnost da se informišu o industrijskim zonama grada i pogonima – istakao je zamenik gradonačelnika Santovac.
 
On je dodao da će se i dalje raditi na razvoju aplikacije kako bi se građanima obezbedila što kvalitetnija usluga. 
 
 
Jovan Stojanović iz firme “Cezijum mobil” govoreći o funkcijama aplikacije je istakao:
- Prva stranica aplikacije ima nameru da  prikaže najnovija dešavanja u gradu putem sekcije vesti. Takođe, omogućena je navigacija koja daje lakši pregled svih funkcionalnosti gde su smeštene sekcije: privreda, gradske manifetsacije, propisi, kontakti, ali i brojne druge informacije o gradu. Aplikacija Grad Zrenjanin ima za cilj poboljšanje i ubrzavanje komunikacije, ali i olakšanje pojedinih aktivnosti građana. Ono što je razlika u odnosu na internet sajt jeste što su sve informacije daleko dostupnije građanima, posebno što smo danas svedoci da mobilne tehnologije zauzimaju možda i prvo mesto u pogledu samih tehnologija jer je svakog dana sve više korisnika pametnih uređaja. Građanima se omogućava “da iz svog džepa” u svakom trenutku budu upoznati  sa svim novim dešavanjima u gradu – objasnio je Stojanović.
 
Preuzimanje aplikacije "Grad Zrenjanin'' je besplatno.