''Piloti'' u Zrenjaninu

Pravoslavnu Novu godinu Zrenjaninci su juče dočekali u glavnoj ulici u gradu, uz vatromet i koncert Kikija Lesendrića i “Pilota”.
 
Nakon predgrupe, ABBA tribute benda, ova beogradska grupa je oko 23 časa otvorila koncert starim hitovima, ovog puta u novim aranžmanima, a publiku je zabavljala sve do jedan čas posle ponoći.
 
 
 
“Piloti” su u Zrenjanin stigli na dan dočeka, a Kiki Lesendrić je pre koncerta u razgovoru sa novinarima rekao da se u Zrenjaninu oseća kao kod kuće, zbog čega se uvek raduje  još jednom koncertu u našem gradu. On je dodao da je Zrenjanin oduvek bio rock&roll grad, gde su uvek postojali bendovi koji su za staru Jugoslaviju puno značilli, kako je i danas. Govoreći o počecima grupe, Kiki je istakao:
 

- Počeli smo osamdesetih, a novi talas je za nas bio otvaranje vrata, da mi kao male muzičarske ribice dođemo na taj teren, uđemo u diskografske kuće i napravimo karijere. Ne samo “Piloti”, već i “Film”, “Idoli” i drugi... Međutim, ceo svet se do danas drastično promenio, a jedino što je ostalo isto, to je moja generacija muzičara poput Bajage, “Partibrejkersa”, “Riblje čorbe”, koji još uvek sviraju i to je veza sa tim drugim svetom koji je nestao, a kom ćemo se dok pravimo svoje albume, čini mi se, uvek vraćati. Albumi koje ja snimam u poslednje vreme vezani su za ono što je nekad bilo, 70-ih i 80-ih. To mi je vreme ostalo u lepom sećanju, bar što se tiče muzike. Danas je muzika otišle u neke druge sfere, ali i dalje je električna gitara-električna gitara, kabl i pojačalo stoje na istom mestu, to se nije promenilo.
 
Lesendrić je istakao da je sarađivao sa poznatim muzičarima, poput Jovana Maljokovića, Đorđa Balaševića, Zane Nimani i drugih, ali da je takođe radio kao autor i za druge izvođače. Dodao je da iako je devedesetih mislio da se rastao od publike, ipak se pokazalo da postoje još neke pesme koje treba da se čuju.
 
 
Napomenuvši da mu je veliko zadovoljstvo što i u 2016. godini Zrenjanin nastavlja u dobrom ritmu, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je zaključio:
- Mislim da je 2015. godina bila veoma zanimljiva, sa nekoliko koncerata u centru grada, što je krunisano uspešnim 30. “Danima piva”. Novu godinu smo počeli sa dobrim rok zvukom, a u pravoslavnu Novu godinu krećemo sa legendarnim “Pilotima”. Siguran sam da će i 2016. godina biti isto zanimljiva kao i prethodna - kazao je gradonačelnik Janjić.