Stipendije za 50 srednjoškolaca i 75 studenata

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić raspisao je 28. januara 2016. godine konkurs za dodelu novčanih sredstava učenicima srednjih škola i studentima sa teritorije Grada Zrenjanina za postignute rezultate u radu za školsku 2015/16. godinu.
 
Novčana sredstva se dodeljuju bespovratno, izuzev ako korisnik novčanih sredstava ne ispuni uslove iz Ugovora o dodeli novčanih sredstava koji će zaključiti sa gradom Zrenjaninom.
 
Visina novčanih sredstava koja se dodeljuju učenicima srednjih škola iznosi 5.400,00 dinara na mesečnom nivou, a visina novčanih sredstava koja se dodeljuju studentima iznosi 8.400,00 dinara na mesečnom nivou. Novčana sredstva se dodeljuju za školsku godinu, a isplaćuju se u 9 (devet) mesečnih rata.
 
Sredstva Grada Zrenjanina moći će da dobije 50 učenika srednjih škola, od toga 40 učenika srednjih škola i 10 učenika srednjih škola sa invaliditetom, kao i 75 studenata sledećih usmerenja:
- 15 studenata sa prirodno-matematičkih nauka,
- 20 studenata sa tehničko-tehnoloških nauka,
- 20 studenata sa društveno-humanističkih nauka,
- 10 studenata sa medicinskih nauka,
- 5 studenata umetnosti,
- 5 studenata sa invaliditetom.
 
Kriterijumi za učenike srednjih škola su da su učenici drugog ili višeg razreda srednje škole, da su tokom srednjoškolskog obrazovanja ostvarili odličan uspeh, kao i da su u prethodnoj školskoj godini učestvovali na republičkim takmičenjima u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije ili na međunarodnom takmičenju.
 
Kriterijumi za studente su da se nalaze na osnovnim akademskim studijama ili osnovnim strukovnim studijama, da su studenti druge ili viših godina studija na budžetu Republike Srbije, da je prosečna ocena studenta 9,00 i iznad, odnosno 7,00 i iznad za studente sa invaliditetom, da student nije ponovio ni jednu godinu studija, da student osnovnih akademskih studija i osnovnih strukovnih studija nije navršio 27 godina života, odnosno da student na akademskim studijama-master, specijalističkim akademskim studijama, specijalističkim strukovnim studijama nije navršio 30 godina života i da student na doktorskim akademskim studijama nije navršio 33 godina života.  
 
Rok za prijavljivanje za konkurs je 11. februar 2016. godine, a tekst konkursa i potrebni obrasci mogu se naći na stranici sajta Grada Zrenjanina “Oglasi i konkursi”: