Asfaltiranje ulica i u naseljenim mestima

Intenzivno se ovih dana uređuju gradske ulice, ali se asfaltira i u naseljenim mestima, u kojima se na taj način rešavaju neki višedecenijski problemi građana u pojedinim ulicama. Proteklog vikenda radovi su se odvijali u Lukićevu i Stajićevu, a ta sela obišli su u subotu gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac i direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić.
 
Lukićevo:
 
 
 
 
Nakon što je završeno asfaltiranje ulice Benešove u Belom Blatu, dužine 1 kilometar i saobraćajnice L-11 u Perlezu, od centra sela do izlaza i Svetosavske ulice, u dužini od 1.350 metara, kao i u ulicama u Orlovatu, nova podloga postavljena je u Ulici Ivana Markovića u Lukićevu, u dužini od 600 metara, kao i u Ulici Toze Markovića u Stajićevu, dugoj 1.100 metara. Radove na ove dve, kao i na većini drugih lokacija u gradu i u selima, izvodi preduzeće "Put-Invest" iz Novog Sada.
 
Stajićevo:
 
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ponovio je da su ambicije lokalne samouprave da ove godine bude još više gradilišta nego što ih je bilo prethodne, a 2015. godina ocenjena je kao period u kom se najviše radilo u prethodnih nekoliko godina.
- Svedoci smo da se radovi odvijaju istovremeno i u gradu i u naseljenim mestima, i radnim danima i vikendom, kad god vremenski uslovi dozvoljavaju, jer nam je cilj da u svakom selu i svakom delu Zrenjanina bude asfaltirana neka ulica ili da se obnovi i uredi neka javna površina. Siguran sam da ćemo sve te ambiciozne planove i realizovati - istakao je Janjić.
 
Orlovat:
 
 
 
U gradu Zrenjaninu, nakon završetka radova na asfaltiranju ulica Žabaljske, 7. sekretara SKOJ-a, Milana Stanivukovića i Bogdana Teodosina, sve je spremno za asfaltiranje još dve ulice u širem centru grada - Cvijićeve i Orlove. Radovi u tim ulicama, ukoliko vremenski uslovi dozvole, trebalo bi da počnu sutra, najavljuju iz JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina". Takođe, putare uskoro mogu očekivati i stanovnici Taraša, jer je u tom selu planirano asfaltiranje Proleterske ulice, u dužini od oko 1.000 metara.