Asfaltiranje ulica na nekoliko lokacija u gradu

Radovi na asfaltiranju i rekonstrukciji ulica izvode se ovih dana na nekoliko lokacija u gradu. Tim povodom, pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina Goran Kravarušić obišli su Ulicu Bogdana Teodosina, u naselju Bagljaš, zajedno sa članovima Saveta mesne zajednice "Veljko Vlahović".

 

 

Duško Radišić rekao je nakon obilaska ulice da su pripremni radovi na izgradnji obilaznice jedan od najznačajnih planova kada je reč o izgradnji infrastrukture u gradu. 

–To je nešto što ćemo finansirati u bliskom periodu i što je praktično najveća investicija. Sve ulice koje su do sada urađene obilazimo, proveravamo kvalitet  tih radova, a moram napomenuti da se kontinuirano radi četiri godine i da je veliki broj saobraćajnica, kolovoza i trotoara urađeno, preko 80 kilometara, kao i veliki broj biciklističkih staza - rekao je Radišić navodeći da je zadovoljan kvalitetom radova.

 

 

On je izrazio očekivanje da će se dosadašnja dinamika izvođenja radova nastaviti i u narednom periodu. 

Snežana Uzelac, član Saveta mesne zajednice "Veljko Vlahović" kazala je da su meštani zadovoljni jer su godinama unazad imali loše uslove.

- Drago mi je što je ovaj deo puta asfaltiran, imali smo problema sa većim rupama , a najveći problem je taj što se do sada uvek radilo samo presvlačenje puta, a to nije bilo dugoročno rešenje. Ova ulica je veza između poprečnih ulica i magistrale - kazala je ona napominjući da sličnih, velikih problema u ovom naselju sada nema, budući da su nedavno asfaltirane i Žabaljska ulica i 7.sekretara SKOJ-a.  

 

 

Kravarušić je ukazao da je u Bogdana Teodosina kompletno rekonstruisan kolovoz, od magistrale do ulice dr Đorđa Joanovića, a vrednost investicije je 4 miliona dinara i urađeno je 500 metara puta.

- U isto vreme odvijaju se radovi i na drugim lokacijama u gradu. Trenutno se radi za asfaltiranje u Šećeranskoj ulici, kao i u u Mesnoj zajednici “Nikola Tesla, odnosno Orlovoj i Cvijićevoj, a u pripremi su i radovi u Ulici Ivana Markovića, u Lukićevu, kao i Ulica “Toza Marković”Stajićevu. - kazao je Kravarušić.

Kako je naveo, izvođač radova je “Put invest” iz Novog Sada.