Auto sedišta za zrenjaninske bebe

Grad Zrenjanin u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji grada obezbedio je auto sedišta za prvih 66 rođenih beba ove godine u zrenjaninskom porodilištu, koje su danas u Gradskoj kući uručili roditeljima gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i zamenik predsednice Skupštine grada Ljubomir Stanisavljev.
 
 
 
Ova akcija se sprovodi već treću godinu zaredom u okviru programa za unapređenje i bezbednost saobraćaja, a sa željom da se opredeljena sredstva za ovu namenu narednih godina uvećavaju.
 
 
Gradonačelnik je istakao kako je 2015. godine dodeljeno 34 sedišta, a ove godine taj broj je gotovo dvostruko veći:
- Videli smo prošle godine da je akcija izazvala veliku pažnju, mislimo da je to dobra pomoć mladim bračnim parovima, a sve zarad veće bezbednosti u saobraćaju i roditelja i dece. Mnogo ulažemo kako bismo značajnije unapredli bezbednost u saobraćaju u Gradu Zrenjaninu, od infrastrukturnih radova do pojačanog obeležavanja i obezbeđivanja zona škola, ali i ovo je jedan od načina da naše najmlađe Zrenjanince koji učestvuju u saobraćaju osiguramo - napomenuo je Janjić.
 
 
 
Tridesetogodišnja Marina Čavić, porodila se 7. januara, a danas je dobijajući auto sedište za svoje dete istakla da je veoma zadovoljna poklonom koji će joj biti od izuzetne koristi.