Briga o verskim objektima na teritoriji Grada Zrenjanina

Tokom subotnje posete Lukićevu i Stajićevu, gradonačelnik Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac, zajedno sa direktorom JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goranom Kravarušićem, obišli su i verske objekte u tim mestima - hram Uspenja Presvete Bogorodice u Stajićevu i hram Trećeg obretenja glave Svetog Jovana Krstitelja u Lukićevu.
 
Do hrama u Lukićevu nedavno je izgrađena nova prilazna staza, dok je u Stajićevu obnovljen parohijski dom. U razgovorima sa sveštenstvom tih hramova istaknuto je da Grad Zrenjanin pridaje velik značaj održavanju i normalnom funkcionisanju verskih objekata na svojoj teritoriji, kako pravoslavnih tako i rimokatoličkih, ali i drugih veroispovesti.
 
Poseta hramu u Lukićevu:
 
 
 
 
Gradonačelnik Janjić podsetio je na činjenicu da se u gradu, prvi put nakon više od dva veka, iz temelja grade dva nova pravoslavna hrama, ali i da se obnavljaju postojeći, kojima, zbog starosti i velikog kulturnog značaja koji imaju, treba pristupati s posebnom pažnjom.
- U razgovoru sa sveštenstvom u Lukićevu i Stajićevu čuli smo koji su problemi prisutni i šta mi možemo da učinimo kako bi se oni rešili. Drago nam je što se lokalno stanovništvo okuplja oko svojih crkava i podsećam da je Grad Zrenjanin, uz brojne donatore i darodavce, doprineo da tokom poslednjih godina gradimo ili revitalizujemo hramove i parohijske domove u Melencima, Perlezu, Banatskom Despotovcu, hramu Vavedenja Presvete Bogorodice na Gradnulici, i svaku posetu nekom naseljenom mestu, poput današnje, koristimo i za obilazak hramova u njima - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina.
 
Poseta hramu u Stajićevu: