Dodeljene godišnje nagrade Sportskog saveza - u 11 kategorija 31 dobitnik

U Baroknoj sali Gradske kuće danas su svečano dodeljene godišnje nagrade Sportskog saveza grada Zrenjanina. Ova tradicionalna svečanost održana je jubilarni, deseti put, a za najviša priznanja Sportskog saveza za 2015. godinu stiglo je 79 predloga. Upravni odbor te organizacije odlučio je da nagrade u 11 kategorija dobije 31 pojedinac, sportski kolektiv ili organizacija zaslužna za razvoj i doprinos sportu u našem gradu.
 
 
Svojim prisustvom svečanost su uveličali osvajači olimpijskih odličja iz našeg grada Momir Rnić i Vladimir Grbić, kao i proslavljeni odbojkaš Vladimir Batez, u svojstvu Generalnog sekretara Sportskog saveza Srbije.
 
 
Prisutnima se obratio i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, istakavši da je Barokna sala Gradske kuće ponovo tesna da primi sve najuspešnije sportiste i sportske radnike u protekloj godini. On je naznačio da Grad Zrenjanin proteklih godina ulaže mnogo truda i novca kako bi sport u Zrenjaninu bio na onom nivou na kom je bio prethodnih decenija.
-  Ulažemo i u školski i u masovan sport, ali želimo da imamo i vrhunske sportiste, pojedince i ekipe. Trudimo se i da organizujemo vrhunska sportska takmičenja, za čije održavanje imamo uslove i dobre sportske objekte koje dodatno unapređujemo. Već krajem aprila krećemo u veliku rekonstrukciju najstarije hale na Balkanu, naše hale "Medison" i ona će do kraja leta biti još jedan sportski objekat na ponos gradu. S Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije napravili smo dogovor da se nacionalni trenažni centar za borilačke sportove gradi u Zrenjaninu i ta hala će biti novi ukras u kompleksu Karađorđevog parka.
 
 
Janjić nije propustio priliku da najavi današnji sportski spektakl na Gradskom bazenu.
- Danas nam je u gostima vaterpolo reprezentacija Srbije koja igra prijateljski meč protiv Australije i to je još jedna potvrda da smo sposobni da organizujemo takmičenja na nacionalnom nivou - rekao je gradonačelnik i uputio čestitke svim danas nagrađenim pojedincima i kolektivima, kao i Sportskom savezu grada Zrenjanina, na velikom doprinosu afirmaciji sporta u gradu. 
 
Usledila je potom i svečana dodela nagrada u svim kategorijama. Za najuspešnijeg seniora u protekloj godini proglašen je rvački reprezentativac, član RK "Proleter", Viktor Nemeš, a za seniorku karatsitkinja Sanja Cvrkota, članica KK "Zadrugar" iz Lazareva. Borilački sportovi iznedrili su i najboljeg juniora, karatistu Đorđa Salapuru i juniorku, džudistkinju Anitu Sakal, kao i kadeta, rvača Sebastijana Kolompara i kadetkinju, karatistkinju Anju Milovanović.
 
 
Priznanja u kategoriji sportista s invaliditetom zaslužili su stonoteniseri Ivan Živkov i Valentina Manojlov, dok su u kategoriji neolimpijskih sportova najbolji senior Stefan Janjatov, u disciplinama savate i kiklajn kontakt, i seniorka Aleksandra Aranitović, takmičarka u fitnesu. U juniorskoj konkurenciji najbolji su Dušan Sarić, član Sambo i džudo kluba "Proleter MD" i Marina Đekić, članica Kik boks kluba "Internacional" iz Zrenjanina. Najbolji među kadetima su kuglaši Vuk i Ana Boškov, oboje članovi Kuglaškog kluba "Banat".
 
Najbolje seniorske ekipe su odbojkaški klubovi "Klek Srbijašume" u muškoj, i "MD Zrenjanin" u ženskoj konkurenciji. Među najboljim juniorima i kadetima su svi osvajači medalja sa republičkih školskih takmičenja - odbojkaši i odbojkašice osnovne škole "Jovan Dučić" u Kleku, gimnastičarke OŠ "Petar Petrović Njegoš", rukometaši OŠ "Vuk Karadžić" i rukometašice Poljoprivredne škole.
 
 
Trener Rvačkog kluba "Proleter" Vojislav Trajković dobio je priznanje kao najbolji stručnjak u sportu, a instruktor za suđenje Međunarodne košarkaške federacije FIBA Miodrag Ličina proglašen je za najboljeg sportskog radnika. U kategoriji sportskih sudija najbolji je Aleksandar Pandžić, jedan od naših najboljih rukometnih delilaca pravde. 
 
Posebno priznanje Sportskog saveza za doprinos sportskim aktivnostima pripalo je Javnoj ustanovi "Sportski objekti", organizaciji Crvenog krsta grada Zrenjanina i sportskom društvu SPORTINS.  Za doprinos sportskoj propagandi nagrađeni su kustos Narodnog muzeja Branko Onjin, autor stalne muzejske postavke - Sobe sporta i Miloš Pešić, za dve decenije rada u sportskom novinarstvu. Zrenjaninska kompanija GOMEX zaslužila je priznanje u kategoriji sportskih sponzora-donatora.
 
 
Konačno, dodeljene su i dve nagrade za životno delo, koje su dobili Hajdu Jani, atletski trener i stručnjak, tvorac naših velikih atletskih imena poput Ivane Španović, Vukosave Đapić, Ivane Popadić, kao i Ivan Grubački Guta, istaknuti rukometaš, rukometni trener i sportski radnik, pokretač mnogih sportskih akcija.